Gemeente Sittard-Geleen

Schop in de grond voor Hof van Limburg

Na een paar jaar van plannen maken is het eindelijk zo ver: ijs en weder dienende begint de maand de aanleg van de Hof van Limburg, het stadspark tussen de Geleense wijk Lindenheuvel en de Urmonderbaan. Het hele jaar wordt er gewerkt aan de aanleg van een rioleringsstelsel, voet- en fietspaden en het maken van verhogingen en verlagingen in het terrein. Tegen het einde van het jaar wordt ook begonnen met de aanplant; het grootste deel van de beplanting wordt in 2004 gerealiseerd.

Werkzaamheden
De aannemer begint maandag 13 januari met de aanvoer van het benodigde materiaal voor het grondwerk. Als aanvoerroute zal voorlopig de nieuwe toegangsweg naar Gardenz - vanaf de rotonde Einighauserweg - worden gebruikt. Op "de kop" van de Fresiastraat komt de directiekeet te staan.
In het gebied moet in totaal zo'n 180.000 kubieke meter grond worden verzet. Behalve voor de heuvels en vijvers in het terrein, is dat voor een aantal kilometers voet- en fietspaden. In die paden worden ook een paar bruggen aangelegd.
Daarnaast worden in het gebied een nieuw en ondergronds bufferbassin voor rioolwater plus de bijbehorende rioleringen aangelegd. Dat bassin gaat het bufferbassin naast de Bosweg vervangen, dat nu bij hevige neerslag het overtollige water uit de omringende woonwijken opvangt.