Gemeente Capelle a/d IJssel

Scholen, gemeenten en cultuurinstellingen ondertekenen Convenant Cultuurtraject

Op donderdag 9 januari ondertekenden het IJsselcollege, het Comeniuscollege en het Krimpenerwaardcollege, de kunst- en cultuurinstellingen uit Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel en de wethouders De Bruin (Capelle aan den IJssel) en Van Deijk-Den Hartog (Krimpen aan den IJssel) het convenant Cultuurtraject Voortgezet Onderwijs. De ondertekening is een belangrijke stap voor het kunst- en cultuuronderwijs in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Tijdens het Cultuurtraject komen leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs in aanraking met kunst en cultuur. Per leerjaar volgen de jongeren twee activiteiten. Voor het Cultuurtraject werken de scholen en de culturele instellingen nauw samen. De activiteiten worden namens de gemeenten gecoördineerd door Kunstgebouw, Stichting Kunst & Cultuur Zuid-Holland.

De deelnemende kunstinstellingen zijn: het Isala Theater, Noes Fiolet studios, het pas opgerichte Kunstencentrum, de muziekschool, de bibliotheek, de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel, de muziekschool, het streekmuseum en de bibliotheek uit Krimpen aan den IJssel. Zij staan garant voor de toelevering en vaak ook uitvoering van diverse projecten. De scholen verklaren zich bereid gedurende een traject van drie jaar het aanbod van de kunst- en cultuurinstellingen af te nemen.

De scholen en culturele instellingen stemmen vraag en aanbod af. De ervaringen die de leerlingen opdoen tijdens het Cultuurtraject kunnen zij goed gebruiken in de bovenbouw voor hun CKV-dossier (Culturele en kunstzinnige vorming).