Gemeente Alphen aan den Rijn


Publieksoordeel over nieuw stadhuis positief

De overgrote meerderheid van de bezoekers aan de Open Dag op 4 januari 2003 is enthousiast over het nieuwe Stadhuis. Uit vraaggesprekken die de afdeling Concernbeleid en Onderzoek (CBO) tijdens deze dag hield, blijkt 64% van de ondervraagden de buitenzijde aansprekend te vinden. 88% heeft een positief oordeel over de ontvangsthal en 78% zegt zelf maar wat graag in zon gebouw te willen werken.

Vele duizenden Alphenaren bezochten op 4 januari 2003 de open dag in het nieuwe Stadhuis van Alphen aan den Rijn. De Open dag bood eenieder de kans het intrigerende architectonische kunststuk ook aan de binnenzijde te inspecteren Een goede gelegenheid voor de gemeente om het publieksoordeel te peilen. De onderzoeksunit van de afdeling CBO voerde gedurende de dag 51 vraaggesprekken uit. Zij spraken met 51 mensen (ongeveer evenveel mannen als vrouwen), in de leeftijd van 14 tot 88 jaar.

Naast het overwegend positieve oordeel, hadden bezoekers natuurlijk ook suggesties voor verbeteringen. Deze hadden met name betrekking op de ontvangsthal waar de publieke functies geconcentreerd zijn. Zo vond bijvoorbeeld 14% van de ondervraagden de hal nog erg kaal en oordeelde dat er nog wel wat aandacht aan aankleding, decoratie en kunst besteed mag worden. Ook gaf een flink deel van de mensen aan behoefte te hebben aan de vestiging van andere publieke voorzieningen in de hal van het stadhuis. 6% noemde een postkantoor, 3% een politieloket (met name voor het doen van aangiftes) en 81% noemt tal van andere voorzieningen.

Persbericht 4, 14 januari 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 15 januari 2003 laatste wijziging