Ingezonden persbericht


Persbericht

TT Circuit Assen, 15 januari 2002

Uitbreiding wk-races op het tt circuit assen

WK 200 mijlsrace en dutch truck grand prix nieuwe publiekstrekkers

Het TT Circuit Assen is en blijft volop in ontwikkeling. Na 3 bouwfases is het circuit 100% up-to-date. Dat bleek afgelopen seizoen tijdens de Gauloises Dutch TT op de vernieuwde baan, toen zich slechts 24 valpartijen voordeden. Alleen de Pacific GP in Motegi scoorde qua veiligheid beter met 21 valpartijen tijdens het GP-weekeinde. Daarnaast ontving het TT Circuit Assen voor de WK Superbike race (net als in het jaar 2000) de eervolle prijs: de Superbike Organisers Award 2002.

UITBREIDING WK-RACES

Met het binnenhalen van de WK 200 Mijlsrace op 25 mei heeft het TT Circuit Assen als enige organisatie ter wereld drie WK-motorraces (naast de Gauloises Dutch TT, WK Superbike) op het programma staan. De WK 200 Mijls-race, die samen wordt verreden met een ONK-wegrace, biedt niet alleen de spectaculaire Le Mans start, waarbij de rijders van de ene zijde van de baan naar hun motor aan de overkant moeten rennen, alvorens ze het gas er volop kunnen zetten voor de ruim 80 ronden tellende race met pit- en tankstops en rijders- en bandenwissels.

Het tweede nieuwe WK-evenement is de Dutch Truck Grand Prix (28 sept.)! Races met supersnelle trucks, topsnelheden van 160 km/uur en dampende watergekoelde schijfremmen. Europa s beste coureurs komen op het TT Circuit Assen in actie in hun speciaal gebouwde Race Trucks. Met spectaculaire races in o.a. Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Finland verovert dit kampioenschap in rap tempo de harten van vele racefans! De Racetrucks zijn uitgerust met krachtige motorblokken met onbeperkte cilinderinhoud en voorzien van één of zelfs twee turbo s. Deze racemonsters zorgen ongetwijfeld voor een fantastische afsluiting van het race-seizoen op het TT Circuit Assen! De Truck Grand Prix vormt een zeer competatief onderdeel van het FIA European Truck Racing kampioenschap.

STRAATRACES' EN WIELRENNEN

Ook de seizoensopener op 9 maart is een geheel nieuw evenement: de Auto-Maxx Street Power Edition . Het TT Circuit Assen staat die dag bol van getunede en snelle auto s en biedt een bijzondere primeur voor liefhebbers van sprintwedstrijden met zogenaamde straatauto s . Deze wedstrijden worden nu een onderdeel van de nieuwe Dutch Street Power Series , een kampioenschap voor straatauto s over een kwart mijl (402 meter) of 1/8 mijl (201 meter). Andere bezoekers kunnen actief deelnemen aan de Slalom Cup, tal van caraudio-wedstrijden, en niet te vergeten de Auto-Maxx Show Your Car Competition. Hoofdsponsor is het nieuwste tuningmagazine, Auto-Maxx.

Wielrennen vormt een nieuwe tak van sport die het multifunctionele Asser Grand Prix-circuit aandoet. Op vrijdag 11 april wordt de Proloog van de Ronde van Drenthe, die dit jaar voor het eerst een 3-daags karakter heeft, verreden op het snelste asfalt van Nederland.

TRADITIE EN AFWISSELING

De evenementenkalender van het TT Circuit Assen voor 2003 biedt wederom veel traditie en afwisseling. Traditie met de vaste data zoals de laatste zaterdag in juni voor de 73e Gauloises Dutch TT + EK-races (26 t/m 28 juni) en de 1e zondag in september voor het WK Superbike (4 t/m 7 sept.), Koninginnedag (én 1 mei !) voor de Landelijke Motordag, het laatste weekeinde van juli (27 en 28) voor het Truckstar Festival en de 4e editie van de Rizla+ Racing Day (3 aug.). De afwisseling bestaat uit een uitgekiend topprogramma van vier internationale auto- en vier motorraces, een breed scala thema-festivals, zoals An American Sunday, het Japanse- en Duitse Autosport Festival, Viva Italia! en het British Classic Car Festival dat in een nieuwe nog aantrekkelijker vorm vele autosportharten sneller zal doen kloppen.

EVENEMENTENKALENDER TT CIRCUIT ASSEN 2003

Datum Evenement

Maart

09-03 Automaxx Festival

April

06-04 Voorjaarsraces (ONK)

11-04 Wielerronde van Drenthe (proloog)

21-04 ONK wegraces Paasraces

27-04 8e Duits Autosport Festival

30-04 Landelijke Motordag (Open Huis)

Mei


01-05 Landelijke Motordag (2e dag)


04-05 Int. Autoraces NAV

11-05 An American Sunday

18-05 Ducati Nederland Clubraces

25-05 WK 200 Mijls Race + ONK Wegraces

29-05 6e Japans Autofestival

Juni


01-06 Int. Autoraces RSG


08-06 Viva Italia

26/28-06 73e Gauloises Dutch TT + EK wegraces

Juli

13-07 Int. Autoraces RSG

26/27-07 Truckstar Festival

Augustus

03-08 Rizla+ Racing Day

17-08 British Classic Car Festival

September

05/07-09 WK Superbike, WK Supersport, WK Zijspan + EK Superstock

21-09 ONK wegraces Race of the Champions

28-09 Dutch Truck Grand Prix

Oktober

04-10 Open Drents Kampioenschap Klootschieten


***********(