Politie Amsterdam-Amstelland

Vanavond in Ter Plaatse
15-1-2003. In het programma Ter Plaatse van TV Noord-Holland wordt vanavond onder andere aandacht besteed aan een aanrijding, een inbraak in een benzinestation en de overval waarbij twee dodelijke slachtoffers vielen in hotel The Quentin.
Mensensmokkelaars gepakt
15-1-2003. Rechercheurs van de Vreemdelingendienst in Amsterdam hebben vorig jaar een groot netwerk van mensensmokkelaars blootgelegd. Er kwamen tijdens het onderzoek 60 verdachten in beeld. In december sloot het net zich rond de hoofdverdachten en werden in totaal meer dan 20 personen gearresteerd. Daaronder bevindt zich de vermoedelijke leider van deze internationaal opererende organisatie. Het onderzoek duurt voort. Er worden meer arrestaties verwacht.

Het onderzoek naar de mensensmokkel startte in maart 2002 toen men een Irakees in het vizier kreeg die hoofdzakelijk Iraniërs via Spanje naar Engeland smokkelde. Op doorreis werd Amsterdam aangedaan. De handelaar verzorgde onderdak, begeleiding en voorzag de reizigers van een vals paspoort. Hiervoor moest 6000 dollar per persoon worden betaald (exclusief vliegreis).

Bij meerdere politie-invallen werden valse paspoorten in beslag genomen en gestolen goederen aangetroffen. Er werd zelfs een compleet laboratorium opgerold, waar de paspoorten werden vervalst. Uiteindelijk werden meer dan 20 verdachten gearresteerd. Vier van hen worden beschouwd als hoofdverdachten en zijn in bewaring gesteld. Verder werden er 14 illegalen het land uitgezet.
---

Ramkraak juwelier
9-1-2003. Vannochtend rond zes uur werd een juwelier aan het Buikslotermeerplein het slachtoffer van een ramkraak. Onbekende daders reden met een rode auto de winkelpui aan barrels en roofden een aantal vitrines leeg. Daarna verdwenen ze met onbekende buit in de ramauto. De politie van het wijkteam Waddenweg is op zoek naar getuigen: 0900-8844


---

Verkeer
14-1-2003. Er zijn gisteren weer een aantal verkeerscontroles gehouden.

A10 Oost/Aalsmeer
Gisteren hebben op twee locaties snelheidscontroles plaatsgevonden. Hierbij werden 160 overtreders op de bon geslingerd. Op de A10 werden 150 snelheidsovertreders betrapt. In Aalsmeer (Machineweg) overtraden 10 automobilisten de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Krugerplein
Gistermiddag heeft een speciale bromfietscontrole plaatsgevonden op het Krugerplein. Ongeveer 50 bromfietsen werden aan deze controle onderworpen. Politiemotorrijders brachten de te controleren brom- en snorfietsers naar de controleplek. Er werden 25 bekeuringen uitgeschreven.

Oplichterstruc mislukt
6-1-2003. Gisteravond rond negen uur vond een poging tot oplichting plaats in De Baarsjes. Een oplichter deed zich voor als medewerker van een bankinstelling. De man vertelde dat hij in verband met een storing de bankpas van de 65-jarige bewoner moest hebben. Het slachtoffer vertrouwde het verhaal niet en sloot direct de deur. De nepmedewerker liep weg in de richting van de Admiralengracht.

Dader

een lichtgetinte man

leeftijd rond de 28 - 34 jaar

keurig verzorgd uiterlijk

gekleed in een driekwart donkere jas
donkere broek
sprak beschaafd Nederlands.
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Paard overloopt ruiter
14-1-2003. Gisteravond rond acht uur is een 17-jarige ruiter gewond geraakt aan de Oud Diemerlaan toen hij werd overlopen door een paard. Hij is met verwondingen in zijn gezicht naar een ziekenhuis overgebracht.
Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---