Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 17
Datum: 15 januari 2003

PROVINCIE CONTINUEERT HUISBANKIERSCHAP FRIESLAND BANK EN MODERNISEERT FINANCIËLE ADMINISTRATIE

De provincie Fryslân gaat haar financiële administratie ingrijpend moderniseren. De provincie wil binnen twee jaar een van de modernste systemen hebben van de provincies in Nederland.

De modernisering houdt concreet in dat de facturenstroom wordt gedigitaliseerd, dat het sa-larissysteem wordt gekoppeld aan het financieel pakket (software), en dat volledig wordt overgeschakeld op elektronisch bankieren. Voor het moderniseringsproces continueert de provincie de relatie met de Friesland Bank. Voor de komende twee jaar zijn tussen beide partijen ambitieuze taakstellende afspraken met evaluatiemomenten gemaakt. Gedeputeerde Ploeg van Financiën: "Deze modernisering moet over twee enkele jaren gere-sulteerd hebben in een zeer geavanceerde financiële afdeling waar we landelijk gezien hoge ogen mee gooien. Het wordt state of the art".

Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 - 292 5735 Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl