Gemeente Den Haag

2003-01-27: Wethouder Heijnen gaat de markt op voor edicatieve tv


---

Zondag 2 februari start TV West met een serie programmas om de Nederlandse taal te leren. Ook is in de programmas aandacht voor opvoeding en voorlezen. Om meer bekendheid te geven aan (de start van) de programmas gaat wethouder Pierre Heijnen (Onderwijs en Integratie) dinsdag om 13.45 uur folders uitdelen op de Leywegmarkt (op de Hengelolaan). Hij doet dit samen met cursisten van het Mondriaan Stadscollege voor Educatie.

De programmas op TV West zijn een belangrijk onderdeel in het taaloffensief van de gemeente Den Haag. De programmas richten zich op volwassenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het leren van de Nederlandse taal en bij de opvoeding. De uitzendingen kunnen er toe leiden dat meer mensen taalcursussen gaan volgen.

De programmas gaan op zondag 2 februari van start en lopen tot juli 2003. Ieder programma duurt een uur en wordt in dezelfde week nog vijf keer herhaald.

De folderactie van wethouder Heijnen is onderdeel van een bredere promotiecampagne. Overal in de stad hangen ook posters en er zijn spotjes op radio en tv.

ETV Haaglanden is een samenwerkingsverband tussen de Mondriaan Onderwijsgroep en Radio TV West en is mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag.

last update: 27-1-2003 15:29:24 ;pag.: 18326; auteur: 616;cat.: