Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-02-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 10.30 uur

Aangehouden na belediging

UTRECHT Zaterdagmiddag om 11.30 uur heeft de politie op de Kanaalstraat een 51-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij twee politieagenten beledigde. De man die een bekeuring voor een verkeersincident kreeg, vond het nodig enkele vervelende opmerkingen in de richting van de agenten te maken. Nadat hij was aangehouden begon hij zich te verzetten en moest met het nodige geweld in de boeien worden geslagen. Aan het bureau kreeg hij een geldboete opgelegd van 220.

Op heterdaad betrapt

UTRECHT Een 25-jarige Utrechter werd zondagochtend rond 03.45 uur op de Bemuurdeweerd op heterdaad betrapt na een diefstal uit een geparkeerde personenauto. Bij controle van de kleding bleek dat hij een navigatiesysteem en het radiofrontje in zijn zak had. In de auto werd nog een zaklamp en een schroevendraaier aangetroffen. De man die ook nog voor een aantal geldboetes gesignaleerd stond is voor nader verhoor ingesloten.

Opstootje

UTRECHT Op de Potterstraat zijn zondagochtend om 02.15 uur twee mannen van 21 en 20 jaar uit Maarssen aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen over overlast van een groep jongeren op de Potterstraat. Nadat meerdere malen was verzocht om te vertrekken werd hieraan door de twee Maarssenaren geen gevolg gegeven. Hierop werden zij aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering van de politie om weg te gaan. De aanhouding verliep niet zonder slag of stoot en er moest een tweede politie eenheid aan te pas komen. Omdat de situatie zo dreigend werd was de politie genoodzaakt tegen de 20 jarige pepperspray te gebruiken. Op het politiebureau beet dezelfde verdachte nog een agent in de hand. Beiden zijn voor nader verhoor ingesloten.

Extra drukte door de sneeuw

UTRECHT De jeugd heeft over het algemeen veel plezier bij de vers gevallen sneeuw. In een aantal gevallen heeft de jeugd zich ernstig misdragen door op een hinderlijke manier sneeuw/ijsballen naar woningen te gooien. Hier moest het afgelopen etmaal diverse keren tegen worden opgetreden. Dat niet iedereen de sneeuw en de onvermijdelijke gladheid kan waarderen bleek uit de tientallen aanrijdingen met blikschade.