Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-02-2003 Persberichten district Eemland zuid, 10.10 uur

Vernielers aangehouden

AMERSFOORT- Na aanleiding van een melding kon de politie op zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur 2 verdachten aanhouden voor vernieling van ruiten.

Drie getuigen hadden gezien hoe vijf jongens sneeuwballen aan het gooien waren en ook de ruiten aan het ingooien waren van een gebouw aan de Zangvogelweg. De jongens, tussen de 11-12 jaar oud en allen woonachtig in Amersfoort konden op heterdaad worden aangehouden. Twee van de vijf jongens bekenden direct samen de ruiten te hebben ingegooid. Zij zullen een alternatieve straf ontvangen.

Ongeval door gladheid

WOUDENBERG- Op de Voskuilerweg heeft op zaterdagmiddag omstreeks 15.20 uur een ongeval letsel plaatsgevonden, hierbij raakte één van de bestuurders licht gewond.

Een 57-jarige bestuurster uit Amersfoort reed over de Voskuilerweg, komende uit de richting Voskuilerdijk en gaande in de richting Scherpenzeel. Vanwege de sneeuwval was het wegdek glad. De bestuurster week op een gegeven moment uit naar rechts voor het tegemoetkomend verkeer, hierbij raakte zij met haar rechtervoorwiel in de berm.De vrouw stuurde vervolgens naar links om te corrigeren, hierop raakte haar auto in een slip en kwam op het andere wegdek terecht. Een 32-jarige man uit Leusden reed op de Voskuilerweg, komende uit de richting Scherpenzeel. Hij kwam in botsing met de 57-jarige vrouw. De man klaagde over pijn aan rug en knie en is voor controle overgebracht naar het Meander ziekenhuis.