Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK


- AFDELING ATLETIEK -

PERSBERICHT

Vught, 30 januari 2003

Prins Hendrik present bij EuropaCup Cross in Spanje

De Mannenploeg van Prins Hendrik Vught zal zondag 2 februari aantreden bij de altijd zeer sterk bezette Europacup voor Clubteams in Jaén. In het zuiden van Spanje zullen dan vijf lopers starten in de Crosswedstrijden voor landskampioenen. De Vughtse veldlopers kunnen hier aan deelnemen door het behalen van de Nederlandse veldlooptitel voor verenigingen, afgelopen jaar tijdens het NK Cross in Amersfoort. Deze editie zijn afgevaardigd:
* Michiel Otten uit Tilburg

* Cor Datema uit Best

* Noël Keijsers uit Nijmegen

* Mark van Maaren uit Helvoirt

* John Aalberse uit Nijmegen

Nederland zal ook vertegenwoordigd worden door Leiden Atletiek, de winnaars van het NK voor vereniging bij de vrouwen in 2002.
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt uit Den Bosch/Leverkusen zal dit weekend starten bij 2 sterke indoorwedstrijden in Duitsland. Vrijdag 31 januari springt ze tijdens het Polsstok- en hoogspringgala in Wuppertal-Barmen, en zondag 2 februari zal ze deelnemen aan de Sparkassen-Cup in Stuttgart, een van de grootste indoorwedstrijden bij onze Oosterburen. Vorig jaar sprong ze in beide wedstrijden Nederlandse records.
* Vivian Ruijters (Roermond) en Stan Rijken (Den Dungen) lopen aanstaande zondag in de Profile Cross in Uden/Zeeland. De leden van Prins Hendrik komen dan uit in een sterk internationaal veld. De Profile Cross is de vierde wedstrijd in het Brabant Noord Oost Crosscircuit, en maakt ook deel uit van het landelijke KNAU-Crosscircuit.
* Maandag 3 februari komen op het Stadhuis van 's-Hertogenbosch de kampioenen van deze gemeente samen voor het Sportgala. Prins Hendrik heeft daar vijf titelhouders voor opgegeven: Erik Cadée uit Den Bosch: Nederlands kampioen kogelstoten (in- en outdoor), en discuswerpen bij de junioren. Deelnemer Wereldjeugdkampioenschappen Kingston (Jamaica) Thomas Kortbeek uit Den Bosch: Nederlands kampioen 400 meter horden. Behaalde halve finale Europese Kampioenschappen in München (Duitsland) Monique de Wilt uit Den Bosch: Nederlands indoorkampioene polsstokhoogspringen en zilver bij NK outdoor, winnares EuropaCup voor landenteams, en zesde bij het EK; Nederlands recordhoudster in- en outdoor Remco Kortenoeven uit Den Bosch: Nederlands kampioen 5000 meter, en lid kampioensteam NK Veldloop voor verenigingen. Zilver op de Nederlandse kampioenschappen 10000 meter Diny Klomp uit Rosmalen: lid 4 x 100 meter estafetteteam dat Europees kampioen werd bij Veteranenkampioenschappen in Potsdam (D). Tevens brons op de 400 meter individueel Twee van deze mensen zijn genomineerd voor de titel Sportvrouw- en Man van 's-Hertogenbosch: Remco Kortenoeven, en Monique de Wilt. Naast deze Prins Hendrik-atleten zijn er nog een bokser en een bowler (bij de mannen), en een hockeyster (bij de vrouwen) genomineerd.

EINDE BERICHT