Politie Gelderland-Midden

Ede, mishandeling: dader aangehouden
Publicatiedatum: 02-02-2003

Een 16-jarige jongen uit Bennekom is zaterdagnacht door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige Edenaar voor het politiebureau aan de Breelaan in Ede. Het slachtoffer gooide met een sneeuwbal die kennelijk in een groep anderen terechtkwam. De verdachte, die zich in de groep bevond, gaf de Bennekommer vervolgens een vuistslag op zijn neus. Het slachtoffer liep hierdoor vermoedelijk een gebroken neus op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen maar werd even later op aanwijzing van getuigen op de Stationsweg door twee Marechaussees aangehouden. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, ziekenhuisinsluiper aangehouden
Publicatiedatum: 02-02-2003

De politie heeft zaterdag een 21-jarige Wageninger in het ziekenhuis aan de Willy Brandtlaan in Ede aangehouden op verdenking van enkele diefstallen. De man was door verplegend personeel betrapt bij de diefstal van een tweetal portemonnees en een mobiele telefoon. Samen met beveiligingsmedewerkers slaagde men erin de man, die probeerde weg te vluchten, aan te houden en aan de politie over te dragen. De verdachte is ingesloten en wordt maandag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, verdachte aangehouden voor joyriding
Publicatiedatum: 02-02-2003

Een 21-jarige Lunternaar is zaterdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van joyriding en het verlaten van de plaats van een ongeval, dat hij had veroorzaakt op de Proosdijerveldweg nabij de rijksweg N224 in Ede. De Lunternaar had zonder toestemming de auto van een neef meegenomen en veroorzaakte daarmee een aanrijding. Na de aanrijding was de Lunternaar te voet weggevlucht. Hij werd later bij zijn neef aangetroffen en aangehouden. Hij bleek ook nog onder invloed van alcohol (210 ug/l, ongeveer 0,48 promille, vanaf 220 ug/l is strafbaar). De Lunternaar heeft inmiddels de feiten bekend en is weer op vrije voeten. Hij zal zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, verdachten aangehouden na ramkraak
Publicatiedatum: 02-02-2003

De politie heeft vrijdagnacht drie mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een ramkraak op de Langstraat in Barneveld. Het gaat om drie mannen van 20, 26, 28 jaar, allen met Poolse nationaliteit. Omstreeks kwart voor vijf zaterdagochtend kwam bij de politie de melding binnen dat er zich een ramkraak had voorgedaan bij een zaak in huishoudelijke artikelen aan de Langstraat in Barneveld. Enkele getuigen hadden daarbij een zwarte Audi zien wegrijden richting Van Dompselaarstraat. Een zoekactie door diverse surveillanceauto's leverde aanvankelijk geen resultaat op. Later zagen agenten echter in Ede een zwarte Alfa Romeo rijden over de rijksweg N224 richting Arnhem. Bij het zien van de politieauto ging de Alfa er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging via de A12 en de A50 ging de rit richting Apeldoorn. Daarbij werden snelheden bereikt van meer dan 180 km/u en doofde de bestuurder van de Alfa zijn lichten. Door diverse omliggende politiekorpsen en de Verkeerspolitie van het KLPD werd aan de achtervolging deelgenomen. In het centrum van Apeldoorn kon de auto met hulp van de politie daar tot staan worden gebracht. De inzittenden vluchtten te voet verder maar werden na een korte achtervolging aangehouden. Bij de winkel aan de Langstraat in Barneveld bleek de pui geramd te zijn en waren binnen diverse vitrines vernield. De daders hadden ondermeer beeldapparatuur en laptops buit weten te maken. In de later aangetroffen Alfa Romeo werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig waren uit de zaak in Barneveld. In de loop van zaterdagochtend werd op de Bisschopsweg in Lunteren de zwarte Audi aangetroffen die eerder door getuigen van de ramkraak was gezien. De Audi bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag te zijn ontvreemd vanaf de Van der Hagenstraat in Ede en had schade aan de achterzijde. Ook werd in de Audi een deel van de buit teruggevonden. Het verdachte drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---