GLADHEID Het verkeer heeft veel hinder ondervonden van de sneeuwval en de gladheid. Er vonden diverse aanrijdingen plaats in Nunspeet (2x), Elspeet (1x), Harderwijk (1x), Epe(1x), Putten (1x), Epe (1x) en Ermelo (1x) waarbij alleen blikschade aan personenauto's is ontstaan. In Emst op de Oranjeweg raakte een 49 jarige inwoonster gewond. Zij liep met haar hond langs de weg en werd aangereden door een 27 jarige inwoner uit Helmond. Deze probeerde te remmen, maar door de gladheid schepte hij de vrouw. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Lucas ziekenhuis in Apeldoorn met been- en hoofdletsel.

CONTROLE BINNENSTAD EPE en Vaassen Rustig verlopen. Er zijn 3 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 2 voor het drinken op straat en een voor het rijden door rood licht.

LAWAAIOVERLAST Heerde, Dorpsstraat 2 feb. om 03.30 uur Tijdens controle werden door de politie gezien dat 3 personenauto's met spinnende banden vanuit het centrum over de Dorpsstraat wegreden, hetgeen gepaard ging met onnodig lawaai. De drie bestuurders kunnen een boete tegemoet zien van 86 Euro voor onnodig geluid veroorzaken.

ONGEVAL LETSEL / ONDER INVLOED Ermelo, Julianalaan 2 feb. om 04.23 uur Een 21 jarige bestuurder van een personenauto uit Ermelo is door onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De man had in elk geval letsel aan zijn hoofd opgelopen, wat te wijten is aan het feit dat hij geen autogordel droeg. De man rook naar alcohol en heeft vermoedelijk teveel alcohol gedronken. Hij is per ambulance overgebracht naar het Sint Jansdal in Harderwijk. Daar is een bloedproef afgenomen.

BALDADIGHEID Ermelo, Stationsstraat 2 feb. om 03.07 uur Een groepje jongeren stond midden op de weg sneeuwballen te gooien. De politie verzocht hen niet op de weg te blijven staan, maar gewoon op de parkeerplaats te blijven. Enkele jongeren wilden sneeuwballen door het openstaande raam van de politieauto naar binnen gooien. Zij werden aangesproken dit niet te doen. Bij het wegrijden van de politie vond een 19 jarige inwoner uti Ermelo het nodig toch een sneeuwbal te gooien naar de dienstauto. Hij is hierop aangehouden, waarbij de 19 jarige zich hevig verzette. Nadat de 19 jarige was voorgeleid kon hij huiswaart met een bekeuring op zak.

VERNIELINGEN Elburg, Zwolscheweg 2 feb. tussen 02.00 en 03.00 uur Er is een ruit van een winkel vernield. In dezelfde straat is van vier personenauto's de spiegels vernield.

DIEFSTAL UIT WONING Harderwijk, Rooseveltlaan 1 feb. tussen 16.15 en 24.00 uur Uit de woning van een 62 jarige inwoner uit Harderwijk is een stereo installatie met vier geluidsboxen ontvreemd. Met heeft een raam geforceerd om in de woning te komen.

CONTROLE JEUGD Harderwijk, Langekamp 1 feb. om 22.00 uur Aan de Langekamp stond een groepje jongeren. Bij deze jongeren werden diverse flessen drank aangetroffen. na enig aandringen van de politie gaf een 16 jarige jongen uit Harderwijk toe dat deze flessen van hem waren. Hem werd hiervoor een proces verbaal aangezegd.

BRAND BIJ BEDRIJF Nunspeet, Waterweg 1 feb. om 16.50 uur Bij een bedrijf aan de Waterweg is in het kantoorgedeelte, achter een kachel brand ontstaan. De brand kon geblust worden door de eigenaar. De brandweer, ter plaatse, heeft de zaak gecheckt. het gehele kantoortje heef roetschade.

EINDE BERICHTEN Irene Seegers