Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 23 februari 2003

Team Gilze Rijen

Met drank op achter het stuur

RIJEN - Een 60-jarige inwoner van Teteringen werd vrijdagnacht op de Rijksweg onder Rijen door de politie gecontroleerd. Hij kreeg een boete van 190 euro toen agenten constateerden dat de man gedronken had. Hij blies net iets meer dan de toegestane wettelijke hoeveelheid, namelijk 0,55 promille. De man kreeg ook een rijverbod van één uur.

Automobiliste en haar bijrijder aangehouden

RIJEN - Zaterdagnacht wilde de politie op de Tuinstraat een automobiliste controleren nadat agenten zagen dat de vrouw met haar auto aan de linkerzijde van de weg reed. Tijdens de controle werd de vrouw, een 42-jarige inwoonster van Rijen, dermate recalcitrant dat zij aangehouden werd. Haar passagier, een 61-jarige Rijenaar, bemoeide zich met de affaire en gaf een van de agenten een vuistslag. Beiden hadden behoorlijk gedronken. De vrouw en de man zijn naar het bureau gebracht en na onderzoek werden zij in de loop van zondagmiddag weer heengezonden.

Team Oosterhout

Rijden terwijl rijbewijs ingevorderd was

OOSTERHOUT - Een 21-jarige man uit Oosterhout werd zaterdagavond rond tien voor negen bekeurd omdat hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was.

Afval vebranden

OOSTERHOUT - Een 43-jarige man uit Oosterhout is door de politie zaterdagmiddag rond vijf uur bekeurd omdat hij op zijn erf afval aan het verbranden was, die met een hevige rookontwikkeling gepaard ging waardoor het verkeer op de A27 hiervan hinder ondervond.

Poging verzilvering Travellercheques

OOSTERHOUT - Bleek, dat een medewerker van het Postkantoor vrijdagmiddag rond kwart over twee tot nu toe onbekende vrouw aan de balie had, die 10 American Travellers Express cheques wilde omwisselen. Uit het onderzoek bleek dat de vrouw vermoedelijk ook in Zwijndrecht, Woerden, Wijchen en houten actief is geweest. De cheques zijn gekocht in de Amerikaanse staat Minesota. De cheques staan nog niet als gestolen of vermist geregistreerd en zijn voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

Winkelpersoneel bedreigd

OOSTERHOUT - Een 30-jarige inwoner van Oosterhout heeft vrijdagmiddag rond tien over halfzes winkelpersoneel van een supermarkt bedreigd. Personeel zag dat de man een blikje Bacardi Cola in zijn jaszak stopte. De man werd hierop aangesproken en herkend en zette het blikje terug in het winkelvak. De man werd de winkel uitgestuurd en ter hoogte van de uitgang bedreigde hij de bedrijfsleider. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldiefstal

OOSTERHOUT - Een 56-jarige inwoner van Oosterhout had vrijdagmiddag bij een winkel 8 cd`s ter waarde van 25 euro gestolen. Hij werd door winkelpersoneel betrapt en buiten de winkel staande gehouden. De man kreeg een boete van 120 euro.

Geluidsoverlast

OOSTERHOUT - Een 24-jarige Oosterhouter maakte afgelopen vrijdag met muziek zoveel herrie dat de woonomgeving er de politie voor belde. In het verleden heeft de politie al meerdere keren meldingen over geluidsoverlast van dit adres gekregen. Nu werd er een einde aangemaakt door de muziekinstallatie in beslag te neme. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Controle winkelcentrum

OOSTERHOUT - Vrijdag heeft de politie in het kader van het project zakkenrollerij 16 folders uitgedeeld. En passant kregen negen fietsers en een bromfietser een bekeuring voor het rijden over een voetpad.

Letselaanrijding

OOSTERHOUT - Een 13-jarig meisje uit Oosterhout heeft vrijdagmorgen rond negen uur mogelijk haar been gebroken toen zij op haar fiets in aanrijding kwam met een personenauto die van rechts kwam. Het meisje werd naar een ziekenhuis vervoerd.

Overvaller aangehouden

OOSTERHOUT - de politie heeft een 40-jarige inwoner van Tilburg aangehouden Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval op een benzinestation aan de Europaweg. Deze overval werd op donderdag 20 februari jl rond de klok van acht uur gepleegd. De man is in verzekering gesteld.

Team Loon op zand

Verkeersongeval met letsel

KAATSHEUVEL - Op vrijdagmiddag rond tien voor halfvier reed een 68-jarige man uit Kaatsheuvel trekpaard. Vermoedelijk zat er ook een veulen vastgemaakt aan het trekkende paard. Het paard slaat door nog onbekende oorzaak op hol en de wagen die het paard trok ramt een lantaarnpaal. Toen struikelde het veulen, waardoor het over de grond werd gesleurd, het touw vervolgens knapte en het veulen op de weg bleef liggen. Doordat de kar een paaltje raakte kwam de dissel met de voorbanden los van de wagen en viel de bestuurder op de grond. Het paard rende door, waardoor de wielen afbraken en het paard alleen met de dissel verder liep. Na 200 meter kwam het paard tot stilstand. De 68-jarihe koetsier is naar een ziekenhuis gebracht omdat hij mogelijk rugletsel opliep. Een buurtbewoner heeft zich over de dieren en wat over was van de kar ontfermd. Het veulen hield aan het voorval kneuzingen en schaafwonden over.

Sluitingsuur overtreden

KAATSHEUVEL - Een horecazaak in kaatsheuvel kreeg een proces-verbaal omdat hij vrijdagnacht zijn zaak te laat open had. Er zaten nog ongeveer 25 klanten in de zaak.

LOON OP ZAND - Een horeca-exploitant kreeg zaterdagnacht rond tien voor vier een bekeuring in verband met overtreden van het sluitingsuur. Hij had nog zeven klanten binnen.

Wildplasser

KAATSHEUVEL - Een 31-jarige man uit Kaatsheuvel ging vrijdagnacht op de bon toen hij bij wildplassen werd betrapt. Als agenten de man aanspreken vlucht hij een café in. Nadat vrienden van de man hem weer naar buiten hadden gepraat begon de man vervelend tegen de agenten te doen. Die hebben hem toen aangehouden Met een proces-verbaal op zak mocht hij weer naar huis.

Glaasje op

LOON OP ZAND - zaterdagnacht rond halfvijf ging een 19-jaruge Tilburger aan de Ecliptica op de bon toen bleek dat hij met te veel drank op en zonder rijbewijs een auto bestuurde. Hij blies iets meer dan 1.15 promille.

Team Geertruidenberg - Drimmelen

Mishandeling

RAAMSDONKVEER - Zaterdagavond rond tien over elf werd er een 41-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden. Hij was dronken en wilde een taxichauffeur niet betalen en mishandelde hem. Hierdoor verloor de taxichauffeur de macht over het stuur en kwam tegen een trottoirband terecht. De chauffeur raakte licht gewond en de taxi liep schade op.

Woninginbraak

RAAMSDONKSVEER - In een woning aan de Grote kerkstraat werd ingebroken. De inbrekers vonden in de woning een autosleutel en namen de auto van de bewoner mee. Dit is een Renault met het kenteken 32-GP-RR. Uit de woning verdween verder audioapparatuur een camera en geld.

Verkeersbord gestolen

MADE - Een 18-jarige man uit Made werd zaterdagnacht rond de klok van drie uur aangehouden. Agenten zagen de man met een verkeersbord onder de arm sjouwen over het Burgemeester Smitsplein. Hij krijgt een verbaal.

Post op straat

MADE - Zondagmorgen rond half negen bleek dat een brievenbus aan de Fresiastraat vernield was. De post lag over straat. Die is verzameld en bij `tante post` bezorgd. De mogelijkheid bestaat natuurlijk altijd dat er poststukken verloren zijn gegaan.

Team Waalwijk

Aanrijdingen met drank op

SPRANG CAPELLE - Vrijdagavond rond halfelf was een 33-jarige inwoner van Sprang Capelle betrokken bij een aanrijding op de Heistraat. De bestuurder had te veel alcohol op. Hij blies 1.65 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

WAALWIJK - Op de A59, onder Waalwijk botste vannacht twee auto`s op elkaar. Een 48-jarige man uit Molenhoek voegde in achter de auto van een 27-jarige Hagenaar. Na deze invoegmanoeuvre wilde de 48-jarige de auto voor hem inhalen. Hierbij botste hij tegen de achterkant van de in te halen auto. De Molenhoekker blies iets meer dan 0,7 promille. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietscontrole

WAALWIJK - Aan de Akkerlaan is vrijdagmorgen een bromfietscontrole gehouden. Gemaakte bekeuringen: 17 in verband met te hoog vermogen 4 voor rijden zonder helm 1 voor passagier zonder helm 1 bromfietser had een gladde band 1 bestuurder was nog geen 16 jaar oud 1 voor het rijden zonder verzekering 1 voor het niet kunnen tonen van de verzekeringspapieren 1 bromfietser had geen gele plaat 1 bromfietser was nog maar net 14, zijn bromfiets was niet verzekerd en hij reed zonder helm.

Met drank op achter het stuur

WAALWIJK - Vrijdagnacht rond halftwee werd op de A59 een automobilist gecontroleerd. De 30-jarige bestuurder, een man uit Drunen had te veel op. Hij blies bijna 1,70 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Team Altena

Rabobank overvallen

NIEUWENDIJK - Vrijdagavond rond de klok van zeven uur heeft een gemaskerde en gewapende man een overval gepleegd op de Rabobank aan de Prinses Julianaweg. Tijdens de opening van de bank kwam de overvaller het gebouw binnen en eist in het Engels geld van de bankbediende Als die een aantal keren aangeeft dat er geen geld is verlaat de overvaller het bankgebouw weer.

Aanrijding met drank op

DUSSEN - Een 43-jarige man uit Dussen reed zaterdagavond rond kwart voor twaalf met zijn auto tegen een andere auto die langs de weg geparkeerd stond. Deze laatste auto werd tegen een woning gedrukt. Beide voertuigen zijn total loss en de muur van de woning werd flink beschadigd. De bestuurder was onder invloed van drank en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bron: Carel Bouman