Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-02-2003 2e persbericht van zondag 23 februari 2003

Berichten uit de regio

Helmond: Verdachte dodelijke steekpartij aangehouden Een 27-jarige man uit Helmond is zaterdagavond aangehouden in verband met de gewelddadige dood van de 49-jarige J.W.M. van der Heijden uit Helmond. Deze kwam afgelopen donderdagavond rond 19.00 uur bij een steekpartij op de Valeriaanbeek om het leven. Relationele omstandigheden speelden hierbij een belangrijke rol. De verdachte werd zaterdag rond 18.00 uur in Arnhem aangehouden. Na interventie tussen politie, familieleden van de verdachte en de verdachte zelf, heeft hij zich op een afgesproken plek in Arnhem gemeld. De man is vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Eindhoven en daar in verzekering gesteld. Het onderzoeksteam zet in ongewijzigde samenstelling, dat wil zeggen met 12 mensen, het onderzoek voort. Nadere bijzonderheden kunnen in het belang van dat onderzoek niet worden verstrekt.

Helmond: Inbraak in schuur
Bij een inbraak in een schuur van een huis aan de Eymerickhof zijn onder meer twee fietsen, een frees-, boor-, en schuur-machine en een decoupeerzaag weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdagmiddag 14.30 uur en zondagochtend 10.30 uur. Het slot van de schuurdeur is vernield.

Helmond: Geld weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Wolfstraat is een geldbedrag van ongeveer 7500 euro weggehaald. Dat is gebeurd tussen zondagnacht 00.00 uur en zondagmiddag 12.15 uur. Er is een gat gemaakt in het dak van het bedrijf, waarna de zaak is doorzocht.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Dinkelstraat is een grijze Audi A4 TDI (45-GS-DG) gestolen. Dat gebeurde tussen vrijdag 14 februari en deze zondagochtend 11.00 uur. In de wagen lagen onder meer enkele cds en een radio-cd-speler.

Helmond: Inbraak in berging
Vanuit een berging van een woning aan de Astronautenlaan zijn onder meer een scooter, een fiets, een boormachine en een tas met daarin een portemonnee met ongeveer 400 euro weggehaald. De inbraak gebeurde tussen zaterdagavond 18.00 uur en zondagmiddag 12.30 uur. Het slot van de berging is geforceerd.

Eindhoven: Man slaat dochter
Een man van 44 uit Eindhoven is zondagmiddag rond 13.15 uur aangehouden omdat hij zijn dochter van 17 geslagen zou hebben. Dat gebeurde in een woning in het stadsdeel Tongelre. Nadat hij het meisje geslagen had, zou hij haar oma hebben bedreigd. Daarna is de man uit het huis weggegaan. De gewaarschuwde politie heeft de Eindhovenaar in de buurt van de woning aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. De aanleiding voor de mishandeling is nog niet bekend.

Eindhoven: Beroofd van mobiele telefoon
Een jongen van 17 jaar uit Bergeijk is zondagochtend rond 4.00 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij stond voor een horecazaak op het Stratumseind op zijn vrienden te wachten, toen er plotseling drie mannen om hem heen kwamen staan. Eén van hen richtte een pistool op de jongen, waarna een ander de telefoon uit de broekzak van de jongen haalde. Daarna gingen ze er vandoor.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Schooneveldstraat is een zwarte Opel Kadett (YN-89-KV) weggehaald. Dat is zondagochtend tussen 00.30 uur en 7.00 uur gebeurd. In de wagen lagen onder meer een gereedschapskist en een brandblusser.

Oirschot: Inbraak bedrijf
Bij een bedrijf aan De Kriekampen is een hoeveelheid kwekerij-artikelen weggehaald. Er verdwenen onder meer 30 emmers, ongeveer 60 koppelingen en zon 70 meter sproeileiding. De inbraak vond plaats tussen zaterdagmiddag 18.00 uur en zondagochtend 9.00 uur. Een toegangspoort is opengebroken.

Deurne: Flatscreens weg
Zondagochtend rond 7.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Dr. H. van Doorneweg. Een ruit van het pand is kapot gegooid, waarna het bedrijf werd doorzocht. Er verdwenen onder meer vier flatscreens en een beamer.

Someren: Inbraak woning
Bij een inbraak in een woning aan de Nederweertseweg is onder meer computerapparatuur en ongeveer 300 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde zondagmiddag tussen ongeveer 12.45 en 13.45 uur. Een ruit van de tuindeur van de woning is ingegooid, waarna het huis werd doorzocht.