Gemeente Den Haag

2003-03-12: Verbetering sociale veiligheid busplatform CS


---

Het busplatform van het Centraal Station krijgt een opknapbeurt' om de sociale veiligheid op het platform te verbeteren. De dienst Stadsbeheer is bezig met werkzaamheden hiervoor. Naast het verhogen van de sociale veiligheid komt er meer comfort voor de reizigers. Ook wordt de verkeersafwikkeling voor de bussen beter. De werkzaamheden duren tot eind mei.

Verbeteringen
Op het busplatform vinden diverse verbeteringen plaats. Zo wordt de reizigersinformatie uitgebreid en krijgen de halteperrons halteborden en informatieborden. In plaats van de huidige windschermen naast het wachtlokaal komen er drie abri's. Ook komt er betere verlichting op het busplatform. Daarnaast worden er aanpassingen verricht aan het wegdek, inclusief belijning en zebrapaden, het vernieuwen van de tegels van het trottoir en het aanbrengen van een coating op de perrons.

Centraal Station
Den Haag Centraal Station is het grootste openbaar vervoer knooppunt van Den Haag en de regio Haaglanden. Het Masterplan voor het project Den Haag Nieuw Centraal is inmiddels gereed en wordt uitgevoerd in 2006; het Centraal Station is hier een belangrijk onderdeel van. Met de aanpak van het busplatform kon echter niet op de uitvoering van deze plannen worden gewacht.

last update: 12-3-2003 16:18:25 ;pag.: 18940; auteur: 616;cat.: 2,Gemeentenieuws ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript