Ingezonden persbericht


Steunpunt Minderheden Overijssel
expertisecentrum voor multiculturele ontwikkeling

PERSBERICHT

Het Steunpunt Minderheden Overijssel (SMO) heeft het initiatief genomen een verklaring op te stellen die de eenheid in verscheidenheid uitdrukt van groepen en personen in de provincie Overijssel, ongeacht hun godsdienst, cultuur of land van herkomst. De tekst van de verklaring is bijgesloten.

De directe aanleiding tot dit initiatief is gelegen in de gespannen situatie rond Irak. De oorlogsdreiging houdt veel mensen bezig, autochtoon en allochtoon. De laatste tijd lijkt de multiculturele samenleving onder druk te staan, terwijl veel mensen, organisaties, instellingen en de overheid dagelijks inspanningen leveren voor een harmonieuze samenleving gebaseerd op gelijkwaardigheid van alle burgers en respect voor onderlinge verschillen.

De verklaring "Eenheid in verscheidenheid" is ter ondertekening voorgelegd aan bovenlokale zelforganisaties van minderheden, religieuze organisaties, samenwerkingsverbanden van allochtonen en provinciale steunfuncties.

De getekende verklaring wordt door vertegenwoordigers van allochtone groepen in Overijssel aangeboden aan de Commissaris van de Koningin in Overijssel de heer G.J Jansen en de gedeputeerde voor het Integratiebeleid de heer J. G. Kristen.

Datum: 12 maart 2003 om 13.00 uur in de lobby van het Dish hotel, Boulevard 1945 nr. 2 te Enschede.

Wij verzoeken u aan bovenstaande presentatie aandacht te willen besteden en in uw medium te vermelden dat een ieder die dat wil de verklaring kan onderschrijven op de website van het SMO, www.smo-ov.nl .

Uw aanwezigheid bij de aanbieding van de presentatie op 12 maart stellen wij zeer op prijs. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met W.E. Wallinga, directeur, telefoon 0546 452020.

Met vriendelijke groet,

Steunpunt Minderheden Overijssel (SMO)
Jan Beerling - staffunctionaris PR
Wierdensestraat 39c
7607 GE Almelo
Tel: 0546 - 542025
Fax: 0546 - 542030
E-mail: jbeerling@smo-ov.nl Internet: www.smo-ov.nl