Politie Amsterdam-Amstelland

Italiaanse topcrimineel aangehouden

12-3-2003. Vannacht rond kwart over één werd in een woning in Ridderkerk een 35-jarige man aangehouden. De verdachte werd door de Italiaanse autoriteiten gezocht in verband met liquidaties, afpersing en internationale handel in harddrugs.

De man stond sinds mei 2002 internationaal gesignaleerd. Vanuit Italië kwam er informatie binnen dat de gezochte zich mogelijk in Amsterdam zou ophouden. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd een nader onderzoek ingesteld. Technisch en tactisch rechercheonderzoek bracht de bewuste verdachte in beeld. De gezochte werd gisteravond in Ridderkerk gelocaliseerd en onder observatie genomen. Een arrestatieteam drong vannacht de woning binnen waar de verdachte verbleef. Hij kon zonder problemen worden aangehouden. De Italiaanse justitie zal de uitlevering van de man vorderen.

---

Slachtoffer Molukkenstraat had wapen

12-3-2003. De 18-jarige man die ten gevolge van een schietpartij in de Molukkenstraat op 9 maart overleed was zelf gewapend. Tussen de kleding van het slachtoffer trof de politie een vuurwapen aan. Het rechercheonderzoek tot nu toe wijst in de richting van een ruzie in het criminele milieu waarvan de jongeman deel uitmaakte. Het slachtoffer was in gezelschap van enkele andere mannen. Op enig moment ontstond er onderling onenigheid en volgde de schietpartij. Hierbij werd de 18-jarige geraakt. Hij overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Eerder bericht
10-3-2003. Gisteravond overleed een 18-jarige man aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in Amsterdam-Oost. Even voor halftien liep het slachtoffer door de Molukkenstraat, toen hij door een aantal mannen werd benaderd. Er ontstond op straat een ruzie, waarbij werd geschoten. Het slachtoffer bleef gewond achter. De daders gingen er vandoor en van hen ontbreekt sindsdien ieder spoor. Het slachtoffer overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Over de juiste toedracht of het motief is nog niets bekend.

---

Gillende vrouw verjaagt rover

12-3-2003. De politie heeft gisteravond in de Conradstraat een 33-jarige verdachte aangehouden, die onder bedreiging van een mes een vrouw wilde beroven. Rond halfacht liep de vrouw met haar boodschappentas op straat. Plotseling verscheen een man met een mes voor haar en bedreigde haar. Het slachtoffer begon meteen luid te schreeuwen. Kennelijk schrok de man hiervan en rende zonder buit weg. De vrouw alarmeerde meteen de politie. Na een onderzoek in de omgeving kon de verdachte snel worden aangehouden.

---


---