Gemeente Heeze-Leende


Programma van eisen MFC opnieuw bestudeerd

Op donderdag 20 februari jl. heeft de klankbordgroep Multifunctioneel Centrum Heeze, bestaande uit een vertegenwoordiging van (toekomstige) gebruikers van het Multifunctioneel Centrum, mogelijk noodzakelijke of gewenste wijzigingen in het bestaande programma van eisen besproken.

Dit nadat de klankbordgroep op 12 december 2002 een zogenaamde doorstart had gemaakt. Tijdens het overleg op 13 januari is afgesproken dat alle gebruikers middels een brief bijgepraat zouden worden en men in de gelegenheid zou worden gesteld om te reageren op het eerder opgestelde programma van eisen.
Tijdens het overleg op 13 januari zijn afspraken gemaakt omtrent het kader waarbinnen de klankbordgroep zal opereren en op welke wijze de achterban nader geïnformeerd zal worden. Prioriteit van de klankbordgroep is om de noodzaak van een nieuw gemeenschapscentrum te onderstrepen omdat de huidige locatie (dn Toversnest) niet langer voldoet aan de wensen. De keuze met betrekking tot de locatie is slechts relevant daar waar het de realisatie op korte termijn bevordert.

Uit het overleg van 20 februari blijkt dat het bestaande programma van eisen (dat vooral bestaat uit een beschrijving van de ruimtebehoefte voor de verschillende activiteiten zoals een ontmoetingsruimte, een podiumzaal, een bibliotheek en een ruimte voor buitenschoolse opvang) waarschijnlijk grotendeels gehandhaafd kan blijven. Omdat nog niet alle gebruikers hebben gereageerd op het verzoek van de klankbordgroep, zal na een telefonische belronde naar verwachting tijdens het volgende overleg op 8 april a.s. een definitief programma kunnen worden vastgesteld. Dit wordt vervolgens in een voorstel richting de gemeente vertaald.

Naast het herijken van het programma van eisen zal de klankbordgroep nader ingaan op de functie van het toekomstige Multifunctioneel Centrum, de bundeling van activiteiten, de meerwaarde van het gezamenlijke gebruik en de aantrekkende werking van het gebouw. De klankbordgroep vindt het van belang dat het gebouw niet een berg stenen wordt maar een gebouw waar het verenigingsleven elkaar kan ontmoeten, waar de diverse informatiefuncties worden gebundeld en waar een drempelloze toegang wordt gecreëerd ten aanzien van vragen op het terrein van zorg, vrijwilligersbeleid, maatschappelijk werk, sociale zorg, GGD etc.

In de maand mei zal de klankbordgroep haar bevindingen en conclusies presenteren in een extra vergadering van de commissie Inwoners zodat door de gemeenteraad naar verwachting in juni een overwogen besluit kan worden genomen.

De klankbordgroep vertegenwoordigt de huidige en toekomstige gebruikers van het MFC en staat open voor reacties vanuit de gemeenschap. Hiervoor kan men terecht bij de voorzitter van de klankbordgroep, dhr. Frans Broos (te bereiken via de secretaris van de klankbordgroep, de heer R. Guitjens, tel. 040-22 41 464). Daarnaast zal de klankbordgroep binnenkort een eerste Nieuwsbrief uitgeven. Deze zal periodiek worden verspreid onder alle huidige en toekomstige gebruikers van het Multifunctioneel Centrum. Daarnaast zal de Nieuwsbrief onder andere te vinden zijn in het gemeentehuis, de bibliotheek en het Infopunt.