Gemeente Maastricht

Maastrichts platform voor Amateurkunsten van start
---

Kumulus - Centrum voor de Kunsten heeft in samenwerking met de afdeling kunst en cultuur van Gemeente Maastricht onlangs een Platform voor Amateurkunsten opgericht. Het platform wil door discussiebijeenkomsten mensen uit de amateurkunsten en beleidsmakers met elkaar in contact brengen om zo een nieuwe en positieve impuls te geven aan de amateurkunsten in Maastricht.

Maastricht kent een bloeiend kunst- en cultuurleven dat voortdurend aan verandering onderhevig is. Gemeente Maastricht speelt daar met haar cultuurbeleid zo goed mogelijk op in, onder meer door de eigen gemeentelijke instellingen zoals b.v. Kumulus - Centrum voor de Kunsten. In het voorjaar van 2001 werd het Cultuurvisiedebat gehouden waaruit bleek dat een nieuw en breed platform voor de amateurkunsten noodzakelijk is. Ook in het najaar van 2002 was de conclusie van een bijeenkomst van de reeds bestaande klankbordgroep amateurkunsten dat een dergelijk platform zeer gewenst is.

De eerste besloten bijeenkomst van het Platform Amateurkunsten vindt plaats op 8 april 2003. De discussie wordt gevoerd aan de hand van enkele prikkelende stellingen. Hopelijk levert het debat niet alleen interessante, nieuwe standpunten op, maar ook veel tips en ideeën om de doelstellingen van het platform te realiseren. Deze eerste bijeenkomst is overigens getiteld: 'de voortgang van een visie'. Voor deze titel is enerzijds gekozen omdat het platform is voortgekomen uit het Cultuurvisiedebat; en anderzijds omdat hiermee aangegeven wordt dat het om een visie gaat die nog volop in ontwikkeling is.

Aan de bijeenkomsten van het platform zullen mensen deelnemen die actief zijn in alle disciplines binnen de amateurkunstenscène. Tevens zal de wethouder van Middelen en Cultuur, de heer J. Jacobs, aanwezig zijn, samen met enkele beleidsmedewerkers van de afdeling Kunst en Cultuur van de gemeente Maastricht, om rechtstreeks vanuit het veld te horen wat er leeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Yvonne Engelen, telefoon (043) 350 56 49, e-mail: yvonne.engelen@maastricht.nl of Daniëlle Bijsmans, telefoon (043) 350 56 42, e-mail: danielle.bijsmans@maastricht.nl.