Korps: Friesland, plaats: Fryslân 8-04-2003
Politieberichten 07/04 (13.00 uur) t/m 08/04 (07.00 uur)

Wirdum: invordering rijbewijs
Maandag rond 09.00 uur werd het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd. De man reed op de A32 59 km/u te hard. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 70 km/u.

Leeuwarden: aanhouding winkeldief
Maandag rond 11.15 uur is in een winkel aan de Centrale een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man was de winkel uitgelopen met een aantal tandenborstels zonder deze af te rekenen. Op het politiebureau bekende de man en deed hij afstand van de goederen.

Witmarsum: invordering rijbewijs
Maandag rond 13.45 uur werd het rijbewijs van een 45-jarige automobilist uit Wolvega ingevorderd. De man reed op de Rijksweg A7 59 km te hard. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 120 km/u.

Leeuwarden: aanhouding winkeldief
Maandag rond 14.40 uur is in een winkel aan de Centrale een 27-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man wilde de winkel verlaten met een videocamera zonder deze te betalen. Op het politiebureau bekende de verdachte. Een 33-jarige man uit Donkerbroek deed aangifte.

Leeuwarden: brand in woning
Maandag rond 11.55 uur ontstond brand in een woning aan de Posthoornsteeg. Niemand raakte gewond. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de meterkast. De hele woning liep roetschade op. De meterkast brandde volledig uit.

Drachten: twee verdachten aangehouden
Maandag rond 14.15 uur werden aan de Ureterpvallaat een 36-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Drachten aangehouden. Deze man en vrouw zaten in een bus zonder geldig plaatsbewijs en weigerden op verzoek van de buschauffeur de bus te verlaten. Ook na vordering van de politie weigerden de man en vrouw de bus te verlaten. Hierna werden beide personen aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich heftig. De politie gebruikte pepperspray tijdens de aanhouding. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Joure: aanrijding met dodelijke afloop
Maandag rond 16.05 uur vond aan de Polderboskdyk een aanrijding plaats waarna een 76-jarige man uit Joure is overleden. Een 34-jarige automobilist uit Sneek reed op de Polderboskdyk in de richting van de Sewei en zag dat een hem tegemoetkomende fietser steeds meer links ging rijden. Op een gegeven moment reed de fietser op de weghelft van de automobilist. De automobilist remde, reed de berm in, maar kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser kwam op de voorruit van de auto terecht. Het slachtoffer is vervolgens naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht, waar hij later die dag overleed aan zijn verwondingen.

Ureterp: rijden onder invloed
Maandag rond 21.05 uur is aan de Skeauwen een 27-jarige automobilist uit Ureterp gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uren.

Drachten: zware mishandeling
Maandag rond 22.50 uur werd aan de Schoolstraat een 26-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 18-jarige vrouw uit Rottevalle. De vrouw deed eerder die avond aangifte en verklaarde dat de man rond 21.15 uur een flinke pluk haar uit haar hoofd had getrokken in een horecapand aan de Noordkade. De man werd nabij zijn woning aangehouden.

Heerenveen: inbraak personenauto
Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 00.00 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan het Breedpad. Het raam aan de bestuurderskant was vernield. Weggenomen werd een radio/cd-speler. Een 37-jarige man uit Gorredijk deed aangifte.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72