Heijmans N.V.


Recent nieuws

8 april 2003
OVERNAME SIEGERS ELEKTRO IN TURNHOUT (BELGIË) DOOR HEIJMANS AFGEROND
s-HERTOGENBOSCH - Heijmans N.V. (bouw, vastgoedontwikkeling en aanverwante activiteiten) heeft de overname van Siegers Elektro N.V. in Turnhout, België afgerond. De overnamesom is in contanten voldaan.
Siegers Elektro is een gespecialiseerd elektrotechnisch installatiebedrijf met opdrachtgevers in Vlaanderen, hoofdzakelijk de provincie Antwerpen. Het bedrijf richt zich voornamelijk op overheid, kantoorgebouwen en industrie, en heeft een zeer goede reputatie in de regio. De activiteiten omvatten het monteren van complete elektrotechnische installaties en bekabeling voor brand- en diefstalbeveiliging, en het aanleggen van databekabeling. Daarnaast is Siegers Elektro gespecialiseerd in het aanleggen van hoogspanningsinstallaties en heeft het bedrijf 24-uurs storingsdiensten. De groothandelsactiviteiten van Siegers Elektro zijn niet overgenomen.

De omzet over 2002 bedraagt circa EUR 9,4 miljoen, waarvan meer dan 60% voortkomt uit een vast klantenbestand, waarvan weer ongeveer de helft voortkomt uit vaste raamcontracten. Het bedrijf heeft 90 medewerkers. Het resultaat ligt rond het Heijmans gemiddelde.

De acquisitie past in de strategie de positie van Heijmans op de Belgische markt verder te versterken. De activiteiten van Siegers Elektro vullen die van Van den Berg aan, waardoor het aanbod van diensten wordt verbreed, de positie in de private sector wordt versterkt en de mogelijkheid ontstaat gecombineerde werken uit te voeren.