ANPM 380 08-04-2003 18:08:00
BIN/SCIENTOLOGY KERK AMSTERDAM/ANP PERS SUPPORT
DIANETICS OORLOG HUBBARD

Dianetics tegen apathie om oorlog

New Era Publications International, de uitgever van de boeken van L. Ron Hubbard, is gisteren een campagne gestart om Dianetics meer bekendheid te geven. De uitgever denkt daarmee een mogelijke oplossing aan te reiken voor de gevoelens van stress, hopeloosheid, onzekerheid en negativiteit die mensen in verhoogde mate ervaren nu er een oorlog gaande is.

Het boek Dianetics heeft direct na haar eerste uitgave in 1950 maandenlang op de New York Times bestseller lijst gestaan. Op dit moment wordt het boek elke 84 seconden ergens op de wereld gekocht. Het totale aantal gekochte boeken, in 52 talen, ligt inmiddels boven de 20 miljoen.

Het biedt een praktische en effectieve methode om allerhande mentale problemen te verminderen, variërend van het ervaren van irrationele angst tot depressieve gevoelens, om zodoende mensen meer hun gezonde verstand terug te geven.

Over oorlog op zich zegt het boek:

'Er is vandaag de dag op de wereld geen enkel nationaal probleem dat niet opgelost kan worden door rede alleen. Alle factoren die een oplossing van het oorlogs- en wapenprobleem in de weg staan, zijn willekeurige factoren en hebben niet meer waarde dan de voor rechtvaardiging gebruikte verklaringen van een dief of moordenaar.'

De campagne duurt vier maanden en bestaat o.a. uit het uitzenden van reclamespotjes via regionale TV, advertenties in regionale kranten en reclame in streekbussen.