ANPM 36 08-04-2003 08:00:00
ECO/NETSPANNING GROUP BV/ANP PERS SUPPORT
INTERNET VIADESK NETSPANNING

Raad van Commissarissen voor Netspanning

Amsterdam, april 2003 - Netspanning Groep bv heeft een raad van commissarissen ingesteld bestaande uit Jan de Vries, Joost Drieman en Dennis Blom.
Ir. Jan de Vries (48) is directeur participaties bij het NOB. Daarvoor was hij general manager new and global Business bij Ericsson Benelux en gedurende tien jaar general manager van DDV Telecommunications & Media Consultancy, dat enkele jaren geleden werd overgenomen door LogicaCMG. Jan heeft daarvoor jarenlange ervaring opgedaan in het leiden van grote ICT ontwikkeltrajecten, onder meer voor gemeenten.
Ing. Joost Drieman (47) is directeur van Marix International NV, een internationaal management consultancy bedrijf. Joost is vanuit Marix lid van de board van Telindus NV in België en werkt als adviseur voor de Europese Commissie (D.G. I.S.). Joost heeft ruim twintig jaar ervaring in de IT-industrie in diverse marketing, sales en business development functies, onder meer bij UB Networks en Tandem Computers in de EMEA en de Verenigde Staten. Ing. Dennis Blom (35) is directeur bij het Silicon Polder Fund. In de afgelopen jaren was Dennis onder meer co-founder en Director Product Technology van Planet Internet Holding.
'Netspanning is een bijzondere club die in staat is geweest om in de woelige internet tijd een winstgevende business op te zetten. Ze hebben de unieke eigenschap om innovatie en kennis te kunnen vertalen in concrete oplossingen voor bedrijven en overheden', zegt Jan, die als voorzitter van de RvC is geïnstalleerd.
Netspanning Groep bv is gevestigd te Amsterdam en heeft twee activiteiten: Netspanning en Viadesk. Netspanning bv (www.netspanning.nl) is een zelfstandig ICT-Internet dienstverlener met klanten uit zowel de profit als non-profit sector. Netspanning ontwerpt en ontwikkelt sinds 1996 innovatieve en bedrijfskritische webapplicaties en websites.

Viadesk bv (www.viadesk.com) biedt een compleet webgebaseerd platform voor het op afstand samenwerken, communiceren en kennisdelen. Viadesk verkoopt zowel ASP abonnementen als softwarelicenties. Een groot aantal organisaties, onder andere in de sectoren overheid, onderwijs, zorg en bedrijfsleven, maakt gebruik van Viadesk.
De installatie van de Raad van Commissarissen past binnen de doelstelling van Netspanning Groep bv om haar positie als hoogwaardige en betrouwbare internet-ICT organisatie verder uit te bouwen.