Gemeente Woerden

Informatieavond over aanpassingen aan de route naar de A12

Op dinsdagavond 8 april 2003 wordt een informatieavond gehouden over de plannen om de route naar de A12 in Woerden te verbeteren. Onderzoek heeft geleid tot een concreet plan dat de dagelijks optredende verkeersproblemen voor de korte termijn aanpakt. De Provincie Utrecht en de gemeente Woerden willen dit plan samen gaan uitvoeren.

Een dagelijkse ergenis
Al vele jaren geldt dat de verkeersafwikkeling tijdens de ochtend- en de avondspits van en naar de A12 bij Woerden slecht is. In opdracht van de provincie Utrecht en de gemeente Woerden is daarom, in samenwerking met Rijkswaterstaat en de gemeente Montfoort, onderzoek gedaan naar oplossingen voor de korte termijn.

Het plan
Dit heeft geleid tot een plan dat de Provincie Utrecht en de gemeente Woerden willen gaan uitvoeren.
Het totale project bestaat uit twee delen: een reconstructie van de aansluiting A12 op de provinciale weg N204 en een reconstructie van het Woerdense wegennet, omgeving Wulverhorstbaan/Middellandbaan. Het totale project van Provincie, Rijkswaterstaat en Woerden vormt een samenhangend geheel.

Ruimte voor suggesties
De informatieavond heeft een opiniërend karakter. Het doel is om u over de plannen te informeren waarbij ruimte geboden wordt voor suggesties ter verbetering van het plan. Na de presentatie op 8 april liggen de plannen nog twee weken ter inzage op het stadhuis. Gedurende deze twee weken kan er nog schriftelijk gereageerd worden.

Het vervolg
In de laatste maanden van dit jaar volgt de officiële openbare voorbereidingsprocedure. Het dan definitieve plan wordt vier weken ter inzage gelegd. Tijdens deze periode zal het definitieve plan door de provincie Utrecht en de gemeente Woerden gepresenteerd worden.

Informatie avond: aanpassingen aan de route naar de A12 Datum: 8 april
Tijd: 20.00 uur
Plaats: stadhuis in Woerden
Adres: Blekerijlaan 14, Woerden