Gemeente Woerden

Snel en Polanen actueel

Inspraakavond bestemmingsplan Waterrijk

Op dinsdag 8 april 2003 wordt in het stadhuis een inspraakavond gehouden over het voorontwerp bestemmingsplan Waterrijk. Dit bestemmingsplan is nodig om het eerder vastgestelde Masterplan Waterrijk te kunnen realiseren. Het bestemmingsplan moet de nieuwbouw in de nieuwe woonwijk mogelijk maken.

Bestemmingsplan Waterrijk
Binnen het kader van dit bestemmingsplan moet de nieuwe woonwijk Waterrijk van de grond komen.
Het plan heeft dan ook het karakter van een ontwikkelingsplan. Na vaststelling van het plan zullen per deelgebied uitwerkingsvoorschriften uitgevaardigd worden. Dit alles binnen de randvoorwaarden die in het bestemmingsplan genoemd worden.

De inspraak
De inspraak gaat over het bestemmingsplan dat moet leiden tot de nieuwe woonwijk Waterrijk. Het gaat niet over het masterplan Waterrijk waarin de stedenbouwkundige opzet van de woonwijk is vastgelegd. De inspraak gaat dan ook niet over de te verkopen woningen of uitgifte van bouwkavels.
De inspraakprocedue rond het masterplan waterrijk is vorig jaar al afgerond. Informatie over te koop zijnde woningen en bouwkavels is in dit stadium nog niet voor handen.

Vanaf vrijdag 21 maart tot donderdag 17 april 2003 ligt het voorontwerp ter inzage in het informatiecentrum van het stadhuis. Gedurende deze periode kan een ieder ook schriftelijk reageren.

Inspraakavond
Dinsdag 8 april, 20.00 uur
Trouwzaal van het stadhuis van Woerden
De Bleek 2 (zij-ingang), Woerden

Nieuwe woningen

Nieuwe woningen gaan op zn vroegst eind 2003/ begin 2004 in de verkoop. Het gaat om circa 250 woningen ten noorden van de Potterskade in het wijkdeel Waterrijk (voorheen Plaswijk genaamd). De gemeente werkt op dit moment aan de concrete uitwerking van dit plan. U kunt daarom nog geen informatie krijgen over het soort woningen, de verkoopprijzen, de toewijzingsregels, de makelaar, data van informatieavonden etc.

De gemeente houdt geen adreslijst bij voor het verkrijgen van informatie. Houdt voor informatie deze actuele internetsite in de gaten.

Fietsroute Snel en Polanen

Een fietsroute van 7 km door de Woerdense wijk Snel en Polanen. Een wijk gebouwd volgens een strak stedenbouwkundig plan en waar ruimte is gemaakt voor architectuur. Tijdens het fietsen maakt u kennis met de achtergronden van de totstandkoming van de wijk. U kunt de folder downloaden en uitprinten. Het plaatje hieronder geeft aan hoe u na het uitprinten de folder het beste kunt invouwen.

Fietsroute Snel en Polanen (WinZip.bestand, 1.4 Mb)

Meer informatie over WinZip vindt u op www.winzip.com