Gemeente Den Helder

02-04-2003
Vergaderingen week 15

Dinsdag 8 april: vergadering Adviesraad Ouderenbeleid. Aanvang 13.30 uur in kamer 0.06 op de begane grond in het stadhuis. Na de opening van de vergadering krijgen de leden van de adviesraad een presentatie over de startnotitie wijkgericht werken. Hierna bespreken de leden de concept-nota lokaal ouderenbeleid, de benoeming van de selectiecommissie voor de vacature als gevolg van het vertrek van de heer Petersen. Ook komt de voortgang van de werkgroepen aan bod.

Dinsdag 8 april: vergadering JongerenAdviesRaad. Aanvang 19.30 uur in kamer 0.06 op de begane grond in het stadhuis. De vergadering begint met een presentatie over het Sportservicebureau Den Helder. Hierna bespreken de leden de startnotitie wijkgericht werken, nieuwe initiatieven en de voortgang van werk- en actiegroepen.

De gemeenteraad vergadert op woensdag 9 april. De vergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen:
1. Vragenhalfuurtje
2. Vaststelling agenda
3. Voorstellen waarbij men naar verwachting met alleen besluitvorming en eventueel stemverklaring kan volstaan:

- Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet voor het vervangen van een deel van het riool van openbare basisschool Prinses Margriet.

- Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet voor vervangen van een hekwerk en bestrating van openbare basisschool Tuindorp Dr. Jac.P.Thijsse.

- Voorstel tot dekking van de kosten voor het realiseren van een aantal uitbreidingen op de algemene begraafplaats en het beschikbaar stellen van het benodigde krediet: 92.000,-.

- Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Bloemenbuurt 2001.

- Voorstel tot het nemen van twee voorbereidingsbesluiten als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
- Voorstel om in te stemmen met het voorstel van het Algemeen Bestuur van IZA Nederland tot wijziging van de IZA Nederland-regeling
- Voorstel tot verzelfstandiging van de bestuursacademie, liquidatie van de betreffende gemeenschappelijke regeling en het toekennen van een financiële slotbijdrage.
4. Voorstellen waarbij naar verwachting besluitvorming plaatsvindt na bespreking:

- Voorstel tot het vaststellen van de structuurvisie voor de Stelling van Den Helder De Stelling op Herhaling.

- Voorstel tot vaststelling van het beleidsverslag Sociale Zekerheid 2001.

- Voorstel tot vaststelling van de jaarrekening 2001 van de Oude Rijkswerf Willemsoord.

- Voorstel tot het onttrekken aan het openbaar verkeer van een gedeelte van de toegangsweg (verlengde Oostoeverweg) tot >t Kuitje.
- Advies van de rekeningcommissie over de nieuwe opzet rekenkamerfunctie
5. Begrotingswijzigingen

De stukken die betrekking hebben op de agendapunten liggen van donderdag 3 april,16.00 uur tot en met woensdag 9 april, 16.00 uur ter inzage bij het Centraal Informatiepunt in de hal van het stadhuis op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Overigens kunt u uw mening laten horen over onderwerpen die op de raadsagenda staan. Meldt u dit dan tenminste 24 uur van tevoren bij de raadsgriffie, telefoon 671806. U doet dit met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u wilt inspreken.
Wilt u de vergadering volgen maar bent u niet in de gelegenheid naar het stadhuis te komen? De Lokale Omroep Stichting zendt de bijeenkomst rechtstreeks via de radio uit (kabel FM 89.0 MHz, ether 105.6 MHz).

« terug