Ingezonden persbericht

Geen recreatievoertuigen op de weg parkeren

Wegslepen is mogelijk

Recreatievoertuigen mogen niet langer dan drie dagen op de weg geparkeerd worden. Wie zich hier niet aan houdt, loopt het risico dat zijn voertuig weggesleept wordt. De kosten zijn dan voor rekening van de eigenaar.

Tijdens het kampeerseizoen stallen veel mensen hun caravans, campers en vouwwagens voor langere tijd op weg. Bij de gemeente komen jaarlijks veel klachten binnen over het innemen van parkeerplaatsen en het belemmeren van uitzicht door deze recreatievoertuigen. Het beleid van de gemeente Zwolle omtrent het stallen van caravans, campers en vouwwagens op de weg is zeer helder. Het is verboden om recreatievoertuigen langer dan drie dagen op de weg te plaatsen. Met weg worden onder andere bedoeld: de weg volgens de Wegenverkeerswet, pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden, passages en galerijen. De termijn van drie dagen is voldoende voor het in- of uitladen van het voertuig.

Controle
Caravans, campers en vouwwagens die op of langs de straat, in de berm of op parkeerplaatsen worden gestald, moeten binnen drie dagen worden verwijderd. Het team milieuhandhaving van de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente houdt controle op recreatievoertuigen die op of langs de openbare weg zijn geparkeerd. Bij overtreding van de regels worden passende maatregelen genomen. Uiteindelijk is het mogelijk dat voertuigen worden verwijderd op kosten van de eigenaar.


---