Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-04-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.45uur

Verkeersongeval met meerdere voertuigen

OUDEWATER- Maandagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren en de weg een tijd werd afgezet. Omstreeks 15.50 uur reed een 36-jarige automobilist op de Willeskop, komende uit de richting Oudewater. Hij remde en was van plan links een oprit op te rijden. De bestuurder van een achterop komende auto, 61 jaar en afkomstig uit Ouderwater, had dit te laat door en reed tegen de auto aan.

Door de klap schoot de auto van de 36-jarige man naar voren en kwam op de rijstrook bestemd voor het tegemoetkomende verkeer terecht en werd aangereden door een andere auto. In deze tegemoetkomende auto zat een 47-jarige vrouw uit Ouderwater.

De 36-jarige bestuurder en zijn twee inzittenden zijn gewond geraakt en vervoerd naar het ziekenhuis. De weg tussen Montfoort en Oudewater is geruime tijd afgesloten geweest voor verkeer. De drie voertuigen zijn afgesleept.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN- Maandagmiddag werd een meisje aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 16.30 uur werd een 14-jarige meisje uit Maarssen aangehouden in een winkel aan de Boomstede. Ze wilde de winkel verlaten zonder enkele repen chocola af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. Het meisje werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor stemde zij in met een Halt procedure.

Rijden onder invloed

MAARSSEN- Op de Plantenbaan heeft de politie maandagavond een bromfietser aangehouden. Rond 21.00 zagen agenten de man door het rode licht rijden op een onverlichte bromfiets. Ze hebben hem staande gehouden. Het bleek dat de bromfiets niet verzekerd was en de bestuurder alcohol had genuttigd.

Op het bureau kwam uit de ademanalyse dat de man 265 ug/l in zijn lichaam had, wettelijk is maximaal 220 ug/l toegestaan. De bromfiets bleek niet van de 24-jarige man uit Maarssen te zijn, maar hij wilde er wel afstand van doen. De brommer is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

WOERDEN- Maandagmiddag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 17.00 uur zag een getuige een man in zijn auto rijden over de Oudelandseweg. De bestuurder slingerde over de weg en hij dronk van blikje bier. De getuige heeft de man laten stoppen en de politie gebeld.

De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij inderdaad alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 430 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Omstreeks 01.15 uur werd nog een man in Woerden aangehouden voor rijden onder invloed. Op de Daggelderweg zagen agenten de man rijden en lieten hem blazen. Daaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar uit de ademanalyse bleek dat hij 305 ug/l in zijn lichaam had. De 23-jarige man uit Woerden kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 Euro.

MONTFOORT- Dinsdagavond werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. De 56- jarige automobilist uit Schoonhoven werd omstreeks 23.50 uur aangehouden op de M A Reinaldaweg.

Agenten zagen de man rijden, hielden hem staande en werd gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de schoonhovenaar 240 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur.

Verkeerscontrole

WOERDEN- Maandag werd er een gordelcontrole gehouden op de Steinhagenseweg. Tussen 13.30 en 16.30 uur controleerde de politie op het gebruik van gordels. Er werden 168 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hebben er 14 een bekeuring ontvangen.