Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-04-2003 Persberichten district Lekstroom, 08.55 uur

Ongeval letsel

NIEUWEGEIN Maandagmiddag kwam een man ten val met zijn fiets en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Omtsreeks 17.45 uur reed een 46-jarige man uit Utrecht op zijn fiets over De Bongenaar in de richting van de Marconibaan. Plotseling brak de stuurstang van zijn fiets af. De man viel voorover met zijn gezicht op het wegdek. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer met letsel aan zijn gezicht overgebracht nar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Aanrijding letsel veroorzaker rijdt door

NIEUWEGEIN Op de Herman Gorterhove vond maandagavond een aanrijding tussen twee scooters plaats, waarbij één bestuurder gewond raakte en de veroorzaker doorreed.

Een 16-jarige jongen uit Nieuwegein reed omstreeks 18.35 uur met zijn scooter over het fietspad langs de Galecopperlaan in de richting van de Taludweg. Plotseling werd hij van achteren ingehaald door een tot nu toe onbekende man op een scooter. De man passeerde de jongen en sneed hem af. Hierdoor kwam de jongen ten val met zijn scooter en moest behandeld worden door ambulancepersoneel. De veroorzaker van de van aanrijding reed gewoon door.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanrijding. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Jongen aangehouden voor schieten met luchtdrukwapen

IJSSELSTEIN De politie heeft maandagavond een jongen aangehouden voor het schieten met een luchtdrukpistool.

Bewoners van de Ratelaar belden de politie en meldden dat er geschoten werd op de ramen van hun woning.Ter plaatse bleek dat één van de bewoners inmiddels naar de woning was geweest waar vanuit geschoten bleek te zijn. De bewoner had een 16-jarige jongen gesommeerd op te houden. De jongen wenste niet erg mee te werken en na een kleine worsteling ging hij de woning weer in.

De politie heeft door middel van aanbellen en bonken op de deur geprobeerd de jongen te kunnen spreken, echter bij de woning werd niet opengedaan. Later op de avond werd wel opengedaan door een medebewoner. De jongen was op dat moment niet meer thuis. Na telefonische contact koos de schutter eieren voor zijn geld en kwam naar huis. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.