Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-04-2003
Persberichten dinsdagochtend 8 april 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Beschonken bromfietser botst tegen lantaarnpaal NIETAP Maandagnacht tegen 2 uur reed een 28-jarige man uit Roden met zijn bromfiets over de Natuurschoonweg. Daar moest hij naar eigen zeggen uitwijken voor een overstekende egel. Daarbij kwam hij te vallen en botste tegen een lantaarnpaal. Hij liep verwondingen op aan zijn benen, waarop hij naar het ziekenhuis in Groningen is gebracht. Vanwege vermeend alcoholgebruik is in dat ziekenhuis een bloedproef genomen.

Man in gestolen auto aangetroffen
ASSEN Maandagmiddag zagen agenten een auto rijden op het Lodewijk Napoleonplein waarvan de verlichting niet in orde was. Bij controle bleek deze auto enkele weken eerder te zijn gestolen in Norg. De bestuurder, een 26-jarige man uit Assen, werd aangehouden. De auto is in beslag genomen.

Inbraak kledingzaak
ZUIDLAREN Maandagnacht even na middernacht is ingebroken in een kledingzaak in de Stationsweg. De voordeur is met grof geweld opengebroken. Uit de zaak verdween kleding. De 61-jarige eigenaar deed aangifte.

Tasjesroof
EMMEN Maandagmiddag is een 33-jarige vrouw uit Emmen beroofd van haar handtas. Ze fietste op de Warmeerweg met haar tas in haar linkerhand. Twee bromfietsers reden haar voorbij. Op beide bromfietsen zaten twee personen. Een van de duopassagiers trok haar de tas uit de handen. Om niet te vallen liet de vrouw de tas los, waarna de beide bromfietsers doorreden in de richting van de Weerdingerstraat.

Leegstaande boerderij uitgebrand
HOLSLOOT Maandagavond omstreeks 22.00 uur is brand ontstaan in een leegstaande boerderij aan de Eldijk. De boerderij brandde geheel af. Bij de brand is asbest vrijgekomen, waarop het terrein om de boerderij door de gemeente is afgesloten met hekken. De Technische Recherche onderzoekt dinsdag wat de oorzaak van de brand is geweest.