Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-04-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 8 april 2003

Dagelijkse berichten

Uithuizen/Bedum/Roodeschool: gordelcontroles
De politie heeft maandag controles gehouden op het dragen van autogordels in Bedum (Waldadrift), Uithuizen (Provinciale weg) en Roodeschool (Hooilandseweg). In totaal werden 87 autos gecontroleerd. Drie mensen kregen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Hoogezand: dronken fietser valt
Een 45-jarige man uit Hoogezand is maandagavond gewond geraakt nadat hij met zijn fiets was gevallen aan de Burgemeester van Roijenstraat in Hoogezand. De man liep een hoofdwond op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. In verband daarmee is hem een bloedproef afgenomen.

Den Ham: automobilist gewond
Bij een verkeersongeval op de Sietse Veldstraweg in Den Ham is maandagavond een 21-jarige automobilist uit Feerwerd gewond geraakt. De man reed over de brug over het Van Starkenborghkanaal en wil de afslaan in de richting van de E.H. Woltersweg. Mogelijk door een technisch defect aan de auto verloor de man de controle over de wagen en raakte in een bocht van de weg. Vervolgens botste hij tegen een verkeersbord en een lantaarnpaal. De automobilist liep hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een berger afgevoerd. Technici van de politie onderzoeken de auto op mogelijke technische gebreken.

Zevenhuizen: gewonde bij ongeval
Een 62-jarige automobilist uit Marum is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oostindischewijk in Zevenhuizen. De auto van de man werd aangereden door een 19-jarige vrouw uit Zevenhuizen. Die reed met haar auto vanuit een uitrit de weg op en zag de naderende Marumer kennelijk over het hoofd. Er ontstond een aanrijding tengevolge waarvan de auto van het slachtoffer in een sloot belandde. De bestuurder moest door brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn 62-jarige echtgenote die bij hem in de auto zat kon met behulp van omstanders uit de auto komen. Ze raakte niet gewond. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

SNELHEIDSCONTROLES: maandag

Warffum: Provinciale Weg N363
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 376 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 132 km

Toornwerd: Onderdendamsterweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 192 voertuigen, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 109 km

Foxhol: Energieweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 302 voertuigen, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 115 km

Sappemeer: De Vosholen
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 303 voertuigen, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 110 km. Op een ander deel van De Vosholen waar in verband met werkzaamheden tijdelijk een maximumsnelheid geldt van 30 km per uur, trof de politie een automobilist aan die aan de verkeerde kant van een vluchtheuvel langs reed en zo een andere auto inhaalde. De snelheid van de man werd vastgesteld op 93 km per uur, dus 63 km harder dan was toegestaan. Aan de Nieuweweg kon de man worden staande gehouden. Hij kreeg een boete voor de verkeersovertredingen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oude Pekela: Provinciale Weg N366
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1430 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 102 km

Wildervank: N33
Limiet: tijdelijk 50 km, gecontroleerd: 1070 voertuigen, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 76 km

Wildervank: Woortmanslaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 214 voertuigen, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 68 km

Vlagtwedde: Wedderstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 310 voertuigen, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 87 km

Veendam Transportweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 28 voertuigen, aantal overtredingen 5 , hoogst gemeten snelheid: 89

Ter Apel: Westerstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 175 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 89 km

Berichten Stad volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)