Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 8-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Getuigenoproep ernstig ongeval
ALMERE De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig ongeval dat donderdagmiddag rond 17:00 uur 27 maart plaatsvond op de kruising Churchillweg / Golda Meirstraat. Hierbij kwamen twee bromfietsers met elkaar in botsing. Twee slachtoffers uit Almere (17 en 18) werden met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Het derde slachtoffer, een 19-jarige Almeerder, ligt nog steeds in kritieke toestand in het AMC in Amsterdam.
De politie is op zoek naar een persoon, die kort voor de aanrijding voorbij fietste. Hij zou oogcontact hebben gehad met een van de bromfietsers. De bromfietser zou hem met een handgebaar duidelijk hebben gemaakt dat hij voor mocht. De verklaring van deze getuige is van groot belang voor het politieonderzoek. De politie vraagt deze getuige contact op te nemen met de recherche van Almere Buiten, op telefoonnummer: 0900-8844 (lokaal tarief).

Taxichauffeur bedreigd
LELYSTAD Een 24-jarige taxichauffeur heeft maandagnacht aangifte gedaan van bedreiging. Hij had rond 02:20 uur een nog onbekende man opgepikt bij Station Lelystad die naar Almere wilde. De man wilde niet vooraf betalen en werd agressief. Uiteindelijk maakte de man de mobilofoon kapot. Hierop vluchtte de chauffeur bij de Galjoen de taxi uit, maar werd snel ingehaald. Zijn mobiele telefoon werd uit zijn handen geslagen. De man deed voorkomen alsof hij een vuurwapen onder zijn trui had. De taxichauffeur koos eieren voor zijn geld en besloot de man alsnog naar Almere te brengen. De man dwong de taxichauffeur uiteindelijk om door te rijden naar Amsterdam. Nadat de man de chauffeur geld afhandig had gemaakt, stapte hij uit. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen of mensen die over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek, zich te melden bij de politie, telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief).

Weedplantages geruimd
LELYSTAD De politie heeft maandagmiddag in de Schermer in twee woningen weedplantages aangetroffen. Een 39-jarige man en een 37-jarige vrouw werden aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. In hun woning werden 70 gedroogde toppen en 100 stekjes aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw is na verhoor weer heengezonden, de man is nog ingesloten.
In de andere woning werden 320 planten. Op het moment dat de politie de woning binnentrad, was niemand aanwezig. Alles in beslaggenomen goederen zullen vernietigd worden. De politie heeft de zaak nu in onderzoek.

Jongen gewond
ALMERE Een 13-jarige jongen uit Almere is maandagavond gewond geraakt bij Station Parkwijk. Volgens getuigen had hij willen meerennen met een vertrekkende trein en hield daarbij de trein vast. Kennelijk kon hij het niet bijbenen, verloor zijn evenwicht en viel. Hij is met letsel aan benen en hoofd per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Het treinverkeer heeft ongeveer een half uur stilgelegen. Het onderzoek naar dit ongeval ligt in handen van de Spoorwegpolitie.

Aanhouding fietsendief
ALMERE De politie heeft maandagnacht op de New Yorkweg een 42-jarige Almeerder aangehouden voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten troffen hem aan op een damesfiets met kinderzitje, die niet de zijne was. Hij verklaarde dat hij de fiets had gestolen in de buurt van de Clingendaellaan. De rechtmatige eigenaar heeft zich echter nog niet gemeld bij de politie. De politie heeft de fiets in beslag genomen.

Aanhouding voor belediging
URK Een 17-jarige jongen uit Urk is maandagmiddag op de Molenkamp aangehouden voor het beledigen van een politieagent. Hij schold een politieagent uit, die op dat moment bezig was een bromfietser onder helm te bekeuren. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Justitie beraadt zich over een passende straf.

Man valt van ladder
ZEEWOLDE Een 36-jarige man uit Deventer is maandagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op een bouwterrein aan de Horsterweg. Hij werkte met zijn collegas aan een stalen constructie toen de ladder onder hem vandaan gleed. Hij maakte een val van zon vier meter. Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis is Harderwijk. Hij had voornamelijk letsel aan de heup opgelopen.

Aanrijdingen
EMMELOORD Op de Noordzijde is maandagmiddag een 34-jarige automobilist uit Emmeloord licht gewond geraakt. Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bakkeveen reed over de Van Diggelenstraat en dacht dat hij nog voldoende ruimte had om de Emmeloorder voorlangs te passeren. De Emmeloorder zou redelijk hard gereden hebben. Een botsing was het gevolg. De Emmeloorder klaagde na de aanrijding over hoofdpijn en is ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Zijn auto is afgesleept.
EMMELOORD Op de Rijksweg A6 richting Lelystad is maandagmorgen een vrachtwagen met aardappelen gekanteld. De 40-jarige Belgische bestuurder bleef ongedeerd. De Rijksweg is vanwege bergingswerkzaamheden enige tijd gedeeltelijk afgesloten geweest. Waarschijnlijk was de vrachtwagen verkeerd belaad. LELYSTAD Een 16-jarige jongen uit Lelystad is maandagmorgen licht gewond geraakt. Hij fietste over de Schouw en botste, waarschijnlijk verblind door de laagstaande zon, tegen een lantaarnpaal. De jongen is per ambulance voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Hij had last van een arm.