Gemeente Tiel


Gemeente Tiel heeft als eerste gemeente de Drempels weg

Op 10 maart was het zo ver: de gemeentelijke website van Tiel is goedgekeurd door 'Drempels weg'.
Na een gerichte inspanning van het webteam van de gemeente Tiel en de medeontwikkelaar Act One mocht de gemeente Tiel het Drempels Weg toegankelijkheidslogo op haar website gebruiken. Hiermee is de gemeente Tiel als eerste gemeente in Nederland goedgekeurd door 'Drempels Weg'.

'Drempels Weg' is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 'Drempels Weg' wil de drempels voor mensen met een handicap wegnemen en internet bereikbaar en toegankelijk maken voor iedereen.

De website is onder andere getoetst op de volgende punten: voor al het beeldmateriaal op de website is er een schriftelijke toelichting;
informatie is in de duidelijkste en eenvoudigste taal weergegeven; tabellen zijn ook met een brailleleesregel te begrijpen; het scherm gaat niet flikkeren totdat de gebruiker in de gelegenheid is gesteld om de flikkering uit te zetten;
elk frame heeft een titel, zodat je de identificatie en navigatie vergemakkelijkt.

Het toegankelijkheidslogo staat op de startpagina van de gemeente. Het logo is een keurmerk én biedt gebruikers de mogelijkheid opmerkingen en meldingen door te geven aan de organisatie 'Drempels Weg'. 'Drempels Weg' verzamelt al deze informatie en geeft deze weer door aan de betreffende gemeente. Het webteam gaat de uitdaging, om telkens weer door de keuring van de gebruiker heen te komen, graag aan.