Gemeente Tiel


Eenrichtingsverkeer voor nieuwe Sint Agnietenstraat

De Sint Agnietenstraat en de straat voor de schouwburg de Agnietenhof (Kerkstraat) zijn weer open voor het verkeer. Voor de Schouwburg is de straat omgebouwd tot een soort plein waardoor de nieuwbouw van schouwburg nog meer tot zijn recht komt. De Sint Agnietenstraat is tussen de kruising met de Westluidensestraat en de inrit van het Korenbeursplein veranderd in een eenrichtingsweg. De rijrichting loopt vanaf de Westluidensestraat richting Kerkstraat.

In de afgelopen maanden heeft de aannemer veel werk verricht aan het opnieuw inrichten van de straat. Dat is onder andere gebeurd door het vervangen van het asfalt door klinkers,het verwerken van gekleurde baksteen rond de Schouwburg, nieuw bestratingmateriaal, verlichting, afvalbakken, fietsenrekken en bankjes. Er zijn ook nieuwe parkvakken aangelegd. Buiten deze vakken mag niet meer geparkeerd worden (parkeerverbodzone). Dit geldt ook voor het Korenbeursplein. Ontsierende verkeersborden zijn weggehaald.

De herinrichting van de Sint Agnietenstraat past in het handboek dat de gemeente hanteert voor de herinrichting van de openbare ruimten in de binnenstad.

De 1e Achterstraat ligt momenteel nog open. Ook deze straat krijgt een geheel nieuwe inrichting met extra parkeerruimte voor vergunninghouders. De werkzaamheden in deze straat worden begin april afgerond.