Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-04-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

Aanrijding

AMERSFOORT Op maandag 7 april raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 12.55 uur reed een 21-jarige automobilist uit Amersfoort over de Laan van Duurzaamheid, komende uit de richting van het Bitterkruid en gaande in de richting van de Poortjesdreef. Een 40-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg reed over de Nieuwlandseweg en sloeg rechtsaf de Laan van Duurzaamheid op in de richting van het Bitterkruid. Op de T-kruising van de Laan van Duurzaamheid Nieuwlandseweg passeerde de 21-jarige automobilist een verkeersheuvel aan de verkeerde zijde. Daarbij kwam hij dus op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer, waar op dat moment de 40-jarige automobilist reed. Een frontale aanrijding was het gevolg.

Door de aanrijding liep de 21-jarige bestuurder een hoofdwond op en werd per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Winkeldiefstal

LEUSDEN Op maandag 7 april werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 14.15 uur zag een medewerker van een winkel aan de Ursulineweg dat een 43-jarige vrouw uit Amersfoort meerdere artikelen uit de stellingen pakte. De vrouw verliet vervolgens de winkel zonder de goederen af te rekenen. Zij werd door het personeelslid staande gehouden en even later aan de politie overgedragen.

De vrouw is op het politiebureau verhoord. Zij kreeg een bekeuring van 115,-.

Recht over de rotonde

LEUSDEN In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 april werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 0.25 uur zagen politiemensen dat een 60-jarige automobilist uit Leusden rechtdoor over de rotonde van de Burgemeester van de Postlaan reed. Zij besloten de man te controleren, maar die merkte het stopteken op de politiewagen pas op de Maanweg op en hij stopte. De automobilist bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 520 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Diefstal

AMERSFOORT Op maandag 7 april werd een man voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 13.30 uur zag een medewerker van een winkel aan de Rietzangerstraat dat een klant enkele levensmiddelen pakte en zonder deze te betalen de winkel verliet. De klant werd aangehouden en aan de politie overgedragen.

De verdachte, een 45-jarige man uit Amersfoort, werd op het politiebureau verhoord en bekende de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser aangereden
AMERSFOORT Op maandag 7 april raakte een fietser gewond toen hij door een auto werd aangereden.

Rond 21.00 uur stond een 57-jarige fietser uit Amersfoort op de Arnhemseweg en wilde in de richting van het centrum fietsen. Een automobiliste uit Amersfoort (leeftijd onbekend) reed over de Arnhemseweg, komende uit de richting van de Rijksweg A28 en eveneens gaande in de richting van het centrum. Zij zag de fietser te laat staan en reed hem aan.

De fietser werd met een gekneusde linkervoet en verwondingen aan zijn scheenbeen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Beroving en poging
AMERSFOORT Op maandag 7 april deed een 19-jarige vrouw uit Hoogland aangifte van een beroving.

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april rond 02.00 uur fietste de vrouw met twee vrienden over het Sint Jorisplein. Daar kwam een jongeman in haar richting lopen en gaf haar een zet. Daardoor kwam zij ten val en de jongeman pakte haar tas van haar fiets en ging er vandoor. De vrouw rende achter hem aan, maar staakte even later de achtervolging en liep terug naar het Sint Jorisplein. Daar zag zij dat een andere jongeman probeerde haar twee vrienden te beroven. Toen deze verdachte haar aan zag komen lopen, ging hij er zonder buit vandoor. Het drietal vermoed dat de jongemannen hen net hadden zien pinnen bij een geldautomaat op het Sint Jorisplein en hen daarom wilden beroven.

In de tas van de vrouw bevonden zich wat persoonlijke bescheiden en een klein geldbedrag. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden
AMERSFOORT In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 april werd een man op verdenking van autodiefstal aangehouden.

Rond 01.30 uur zagen politiemensen een auto met twee inzittenden op de Rietzangerstraat staan. Bij het voorbijrijden, zagen zij een gedeelte van het kenteken en herinnerden zich dat eerder op de avond een auto met een kenteken met dezelfde beginletters vanaf de Tulpstraat was gestolen. De politiemensen keerden hun auto en zagen dat de auto met de twee inzittenden wegreed. Zij gingen achter hen aan en zagen de auto even later midden op de rijbaan van de Tuinfluiterstraat staan en zagen de twee verdachten wegrennen. Zij gingen nog achter hen aan, maar raakten hen kwijt.

Even later zagen politiemensen één van de verdachten op de Liendertseweg lopen. De man, 26 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De aangehouden man was de verdachte die de gestolen auto had bestuurd. Hij is in het politiebureau ingesloten. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. De gestolen auto is aan het politiebureau veilig gesteld.