Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-04-2003
Persberichten disrict Binnensticht, 11.00 uur

Rijden onder invloed

ZEIST- In de nacht van maandag op dinsdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 44-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg werd omstreeks 01.00 uur aangehouden op de Montaubanstraat.

Agenten zagen de man rijden. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de hij 345 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Snelheidscontrole

ZEIST- Maandagavond controleerde de politie op de Driebergseweg tussen 15.15 en 17.45 uur op snelheid. Totaal zijn 1500 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hebben er 135 een boete ontvangen. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

DE BILT- Op de Utrechtseweg werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 13.30 en 15.00 uur werd hier door agenten gecontroleerd. 621 Voertuigen zijn gecontroleerd, hiervan ontvangen er 51 een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 128 km/u, terwijl hier 80 km/u is toegestaan.

Man slaat deur in met hakbijl

MAARTENSDIJK- In de nacht van maandag op dinsdag is een man aangehouden die met een hakbijl een voordeur aan het inslaan was. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat een man met een hakbijl de voordeur van zijn buren aan het inslaan was. Ter plaatse troffen agenten de man in zijn woonkamer aan met zijn bijl in de hand. Na een dringend verzoek van de agenten legde hij de bijl neer op tafel en kon de bijl veilig gesteld worden. De 46-jarige man uit Maartensdijk was het gebonk en harde praten van zijn buren zat en besloot zo tot zijn actie te komen. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bijenkasten vernield

ODIJK- In het weekend van 5 en 6 april zijn 14 bijenkasten vernield. Onbekende mensen hebben 14 van de 22 bijenkasten aan het Griendpad omgegooid en bewerkt met balken, stenen en modderkluiten.

Bij deze vernielingen zijn veel bijen omgekomen. De politie zoekt getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich melden bij het district Binnensticht, telefoonummer 0900-8844