Fontys


dinsdag 8 april 2003

Ict-masterclass voor talentvolle kinderen in het basisonderwijs Talent investeert in talent
Talentvolle kinderen uit groep zeven en acht van de Eindhovense basisscholen zijn uitgenodigd om in april deel te nemen aan een masterclass, georganiseerd door studenten van Fontys PABO Eindhoven en Stichting Digitale Stad Eindhoven (DSE). Door deze DSE-Masterclasses worden jonge talenten gestimuleerd hun ict-vaardigheden te vergroten.

De DSE-Masterclasses worden eveneens georganiseerd om pabo-studenten voor te bereiden op hun taak voor de school van morgen. Het initiatief biedt een grote groep kinderen de mogelijkheid hun kennis en vaardigheden op het gebied van ict uit te breiden. Het achterliggende idee daarbij is, dat de opgedane kennis op basis van motivatie, betrokkenheid en plezier op school en thuis doorgegeven wordt aan leeftijdgenootjes. Ook krijgen leerkrachten van de basisscholen de kans om de kinderen op school de gelegenheid te geven hun opgedane kennis te vergroten. Op deze manier investeert talent (van de pabo) in talent (van het basisonderwijs).

De DSE-Masterclasses worden gehouden in de week van 22 tot en met 25 april en uitgevoerd door een groep enthousiaste studenten van Fontys PABO Eindhoven. Alle 58 Eindhovense basisscholen zijn uitgenodigd een aantal kinderen in te schrijven voor deze bijeenkomsten die gehouden worden in de ict-lokalen van Fontys PABO Eindhoven aan de Lismortel 25 in Eindhoven (TU/e-terrein). De pabo-studenten hebben als voorbereiding werkbladen ontwikkeld, waarmee meer dan 300 basisschoolkinderen leren om zelf een eigen website te maken en die te publiceren bij Digitale Stad Eindhoven. Na afloop van de bijeenkomst ontvangen de kinderen een cd-rom met programma's zodat ze thuis en /of op school verder kunnen werken aan hun eerst webstappen. Evenals afgelopen jaar ondersteunt de gemeente Eindhoven ook dit jaar weer het DSE-Masterclass initiatief voor de Eindhovense basisscholen.

Bij de afsluitende DSE-Masterclass bijeenkomst op 25 april zijn enkele speciale gasten uitgenodigd, waaronder Marriët Mittendorff, wethouder maatschappelijke ontwikkelingen gemeente Eindhoven; Ben Waumans, voorzitter van Digitale Stad Eindhoven; Sjef van den Biggelaar, beleidsmedewerker gemeente Eindhoven, afdeling onderwijs en Ron Matheusen, portefeuillehouder ict van Fontys PABO Eindhoven. Meer informatie is te vinden op de internetsite masterclass.dse.nl