Politie Amsterdam-Amstelland

Gordelcontrole bij scholen

8-4-2003. Bij een aantal gerichte gordelcontroles op verschillende locaties op de Oostelijke Eilanden werden gisteren 117 mensen op de bon geslingerd voor het niet dragen van de autogordel. Er werd met name in de buurt van scholen gecontroleerd. Dit om in het bijzonder ouders erop te wijzen dat ook het achterin dragen van een gordel verplicht is. In 23 gevallen werd geconstateerd dat kinderen zonder de verplichte riem werden vervoerd.

De controles werden uitgevoerd door agenten en surveillanten van het politiebureau IJ-tunnel in samenwerking met 3VO en het Netwerk Jeugd en Verkeer. Aan de actie zit een preventiecampagne gekoppeld waarbij overtreders een videofilm kunnen bekijken waarin de gevaren van het niet dragen van de gordel worden getoond. Een aantal mensen maakte van deze mogelijkheid gebruik en waren daarvan diep onder de indruk.De komende periode zullen er meer van dergelijke acties volgen.
---

Werken bij de politie

24-3-2003. Heb je altijd al bij de politie willen werken en ben je in het bezit van een LBO-, MAVO- of VMBO-diploma? Dan is dit je kans! De politie Amsterdam-Amstelland zoekt enthousiaste mannen en vrouwen die als operationeel assistent onze gelederen willen versterken. Interesse? Kijk dan op op het bannertje "Werken bij de politie" op onze homepage (ook voor andere leuke banen).

---

"Witwasactie"
Straatdealers gearresteerd

8-4-2003. Gistermiddag werden in Amsterdam-Zuidoost twee straatdealers en een klant op heterdaad betrapt en aangehouden. Daarbij werden tientallen bolletjes met verdovende middelen en een verboden luchtdrukwapen in beslag genomen.

Egeldonk
Bij Egeldonk zagen surveillerende agenten dat een dealer zijn waren aanbood aan een klant. Beide personen (19 en 22 jaar) werden gearresteerd. De venter had drie bolletjes harddrugs op zak. Een onderzoek in zijn woning leverde nog een kleine voorraad bolletjes op en een verboden luchtdrukwapen.
Bijlmerpark
In het Bijlmerpark visten agenten een dealer uit de bosjes die nog een straf van 14 dagen moest uitzitten. Bij fouillering werden 57 bolletjes met verdovende middelen aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten. Fietser rijdt door na aanrijding
8-4-2003. Gisteravond rond halfzes raakte een achtjarig jongetje gewond bij een aanrijding met een fietser op het fietspad van het Reigersbospad. Het jongetje werd naar een ziekenhuis overgebracht. Daar constateerde de artsen een gebroken sleutelbeen. De fietser, die op een racefiets zat, reed na de aanrijding direct door zonder zich om het slachtoffertje te bekommeren. De politie is op zoek naar de fietser. Hij voldoet aan het volgende signalement: blanke man
tussen de 35 en 40 jaar oud
mager postuur
lengte 1.85 meter.
De man droeg een bordeauxrode jas en een spijkerbroek. Heeft u iets gezien, bel dan met (0900) 8844.
Judo brengt redding
8-4-2003. Gistermiddag rond kwart over twaalf werd een 41-jarige man in het Oosterpark aangehouden op verdenking van een poging tot straatroof. Hij zou een 26-jarige man met een steekvoorwerp bedreigd hebben en geld geëist hebben. Het slachtoffer wist zich met judotechnieken te verdedigen waarop de berover zich gewonnen gaf. Invalidenwagen botst met vrachtauto
8-4-2003. Gisterochtend rond kwart voor elf raakte de 85-jarige bestuurder van een invalidenauto gewond bij een aanrijding op de kruising Legmeerdijk - Machineweg met een vrachtauto. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

21 Wapens bij preventief fouilleren

7-4-2003. Afgelopen vrijdagavond en zaterdagochtend heeft de politie preventief fouilleeracties gehouden in de Binnenstad. Op de openbare weg werden 598 personen en 143 autos gecontroleerd. Hierbij werden 21 wapens (voornamelijk messen) in beslag genomen. Opmerkelijk was dat bij controles in zeven horecagelegenheden bij 209 personen geen enkel wapen werd aangetroffen. Tijdens de actie werden zeven personen voor andere zaken aangehouden: Drie personen voor het bezit van verdovende middelen, twee automobilisten in verband met alcoholgebruik en twee personen die illegaal in Nederland verblijven. Lees meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.

---

Vrachtwagen knalt op voorgangers

8-4-2003. Gisterochtend rond acht uur vond een ongeval plaats op de N201. Een automobilist stopte zijn voertuig om linksaf te slaan. De twee achterop komende autos moesten daarom ook stoppen. Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur werd verblind door de zon en reed daardoor achterop de stilstaande autos. Een 23-jarige bestuurder is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Een 40-jarige betrokkene is ter plaatse onderzocht. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

---

Bromfietscontrole

8-4-2003. Gisterochtend van halfacht tot halftien heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de locatie Zijdelveld / Watsonweg. Ter plaatse zijn 27 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan kregen er zeven een bekeuring omdat hun brommer teveel vermogen had. Een enkeling ontving een bon voor het negeren van een rood verkeerslicht.
---

Getuigen caféoverval gezocht
4-4-2003. Vannacht rond kwart voor vier is er een gewapende overval geweest op een café in de Vinkenstraat. Een medewerker wilde het café sluiten, toen hij op hardhandige wijze naar binnen werd geduwd door twee gemaskerde mannen met bivakmuts. Eén van de mannen had een mes in zijn handen en begon meteen op het 62-jarige slachtoffer in te steken. Deze raakte gewond en werd later behandeld door de GG en GD. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.
De politie is op zoek naar getuigen, die de twee verdachten in de buurt van de plaats van het misdrijf hebben gezien.

Signalement

een lange en kleinere man

beiden hadden donker gekleurde bivakmutsen

beiden droegen mogelijk handschoenen

Heeft u informatie met betrekking tot dit misdrijf, bel dan (020) 559 23 21.
Drie gewonden bij aanrijding
8-4-2003. Gisteravond raakten bij een aanrijding op de Beneluxbaan in Amstelveen drie personen gewond. Twee inzittenden werden door de brandweer bevrijd. Een derde slachtoffer kwam met de schrik vrij. Allen zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding ontstond rond halfacht toen een automobilist stopte om een gevallen bromfietser te helpen. Een achteropkomende bestuurder zag dit te laat en knalde op zijn voorganger. Die raakte hierdoor van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De inzittenden van deze auto raakten bekneld. De andere automobilist kwam met de schrik vrij. De bromfietser bleek niets te mankeren. Hij liet zijn gegevens achter en maakte zich uit de voeten omdat hij een dringende afspraak had.