Ingezonden persbericht

Wanadoo en Digimmo sluiten samenwerkingsverband

Koop- en huurhuizen vinden via channel Wonen op www.wanadoo.nl

Amsterdam, 8 april - Internetaanbieder Wanadoo en Digimmo, de grootste onafhankelijke woonsite van Nederland, helpen gezamenlijk consumenten bij de zoektocht naar een nieuwe woning. Via het nieuwe channel Wonen op www.wanadoo.nl kan worden gezocht in de uitgebreide Digimmo-database met ruim 22.000 koop- en huurwoningen. Het aanbod is afkomstig van makelaars, projectontwikkelaars en particulieren. Een belangrijk onderscheidend kenmerk is dat het gaat om een volledig onafhankelijk woningaanbod. Digimmo is niet gelieerd aan een specifieke branche organisatie, uitgeverij of financiële instelling.

Het nieuwe channel Wonen op de Wanadoo-portal biedt consumenten informatie over alle aspecten van wonen en leefomgevingen. Het woningaanbod van Digimmo vormt de basis van het nieuwe channel. De overeenkomst tussen Wanadoo en Digimmo heeft een uniek karakter. Naast koopwoningen, kunnen bezoekers via de Wanadoo-portal binnenkort ook informatie vinden over de omgeving van woningen uit de database, financiën en interieur. Informatie over de tuin is reeds te vinden door een samenwerking met tuinweb.nl.

"Ons doel als grootste onafhankelijke woonsite is om een groeiende groep consumenten een zo volledig mogelijk woningaanbod te presenteren", aldus Berend Smits, sales manager van Digimmo. "Door de samenwerking met een sterk A-merk als Wanadoo, zetten we een grote stap voorwaarts. Via de Wanadoo-portal wordt toegang geboden tot ons woningaanbod, waarmee we beschikken over een extra distributiekanaal. Doordat deze portal één van de meest bezochte van Nederland is, zal de belangstelling voor ons aanbod zeker verder stijgen."

"De koppeling met het Digimmo-woningaanbod vormt een perfecte basis voor het nieuwe channel Wonen", zegt John de Vroede, manager Wanadoo Portal Sales. "We gaan via onze portal bezoekers van alle informatie voorzien die nodig is om hun leefomgeving zo optimaal mogelijk in te richten. Natuurlijk hoort daar een uitgebreid woningaanbod bij. Daarnaast bieden we adverteerders de kans om via het nieuwe channel een zeer interessante doelgroep te bereiken."

De portal www.wanadoo.nl heeft ruim 1,3 miljoen unieke bezoekers en ruim 23 miljoen pageviews per maand (bron: NielsenNetratings, feb. 2003). De website is één van de meest bezochte domeinen in Nederland.

# # #

Over Digimmo
Digimmo is de grootste onafhankelijke woonsite van Nederland. Ruim 200.000 woningzoekers bezoeken maandelijks de site. Een belangrijk onderscheidend kenmerk is dat Digimmo volledig onafhankelijk is en dus niet geliëerd aan een specifieke brancheorganisatie, uitgever of financiële instelling. Hierdoor is zij in staat om met iedere professionele partij op de markt samen te werken en de consument daarmee een breed scala aan diensten aan te bieden. Zo werkt Digimmo ook samen met bijvoorbeeld ABN AMRO, SNS Bank en het Kadaster.

Op Digimmo treft de consument ruim 22.000 te koop staande woningen aan. Het woningaanbod is afkomstig van makelaars, projectontwikkelaars en particulieren. Meer dan 3.000 NVM, VBO, LMV en onafhankelijke makelaars maken gebruik van de dienstverlening van Digimmo.

Voor meer informatie over Digimmo:
Berend Smits, telefoon: 076-5310564, mobiel: 06-20604032, e-mail: bsmits@digimmo.nl, website: www.digimmo.nl

Over Wanadoo Nederland
Wanadoo Nederland BV is een dochteronderneming van Wanadoo SA, een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt Wanadoo internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo en EuroNet Internet.

Wanadoo biedt een volledig pakket van internetabonnementen, waaronder breedband (ADSL en Cable) en inbelabonnementen (Free, Budget en Smartpack). Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl, een van de best bezochte websites van Nederland, een breed aanbod van diensten en informatie. Deze zijn verdeeld over thematische kanalen zoals Nieuws, Filmfocus, Reizen, Carrière, Wonen en Winkelen.

EuroNet Internet verzorgt sinds 1994 internetproducten en -diensten voor de zakelijke markt, waaronder breedband (Pro ADSL en Business ADSL), flat fee abonnementen (Anytime), inbelabonnementen, domeinnamen en webhosting. EuroNet Internet richt zich specifiek op de behoeften van professionele thuisgebruikers en zakelijke gebruikers in het midden- en kleinbedrijf.

Internationaal is Wanadoo SA met bijna negen miljoen actieve abonnees de tweede internet provider van Europa.

Voor meer informatie over Wanadoo:
Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl