Persbericht

Xerox opnieuw marktleider in kleuren multifunctionals en copiers

Xerox nummer één in West-Europa volgens marktrapport

Amstelveen, 8 april 2003 ­ Volgens marktanalyse- en marktonderzoekbureau InfoSource is Xerox weer de grootste leverancier van kleuren multifunctionele producten (MFP¹s) en -copiers in West-Europa. Eind 2002 stond Xerox aan de top met een marktaandeel van 28,1 procent ­ bijna 4 procent meer dan de naaste concurrent. Met name de introductie in het derde kwartaal 2002 van de DocuColor 1632 en 2240 in het 13-29 ppm segment bezorgde Xerox de leidende positie in dit belangrijke segment kantoorapparatuur.

"Natuurlijk zijn we erg verguld met de waardering die de klanten hebben voor de kwaliteit van onze producten en ons merk", aldus Jean-Noël Machon, president van Xerox Europe. "We zullen er alles aan doen om onze positie te handhaven en daartoe steeds weer met innoverende producten op de markt komen. Een goed voorbeeld van onze vooruitstrevende kleuren document-technologie is de introductie vorige maand van de DocuColor 3535." Machon tenslotte: "Ook de zeer goede verkopen in onze DocuColor 2000 serie en DocuColor 6060 high-end digitale kleurenpersen hebben flink bijgedragen aan ons succes."

Volgens InfoSource vertoonde met name de hoogvolume-markt een aanzienlijke groei, met 78 procent in aantallen in segmenten boven 13 ppm. De Xerox aandelen in de marktsegmenten 13-29 ppm, 30-49 ppm en 50+ ppm, groeiden naar respectievelijk 24,4 %, 42,4 % en 53,4 %.

Informatie over de Xerox Office producten is te vinden op internet: www.xerox.com/officeprinting.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company® en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---