Politie Zeeland



O-2321-2003 Ongeval brouwersdam niet door doorrijder veroorzaakt


Het verkeersongeval op de Brouwersdam (N57) waarbij donderdagochtend 3 april jl, een 40 jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland en een 31 jarige inwoonster van Groningen om het leven kwamen is niet, zoals eerder werd verondersteld, veroorzaakt door een na het ongeval doorgereden bestuurder.
Uit getuigenverklaringen en het technisch onderzoek zijn feiten en sporen naar voren gekomen die er met grote zekerheid op duiden dat de bestuurder die aan de politie meldde dat hij over een op de weg liggend lichaam was gereden, de twee slachtoffers heeft aangereden.
Definitieve bevestiging zal pas worden verkregen wanneer de aangetroffen sporen in het Gerechtelijk Forensisch Laboratorium zijn vergeleken.

De politie gaat er nog steeds van uit de twee slachtoffers aan de zeezijde met hun bestelauto te water zijn geraakt en op de rijbaan van de N57 hulp hebben willen inroepen. Getuigenverklaringen ondersteunen dit.
De politie verhoorde de afgelopen dagen 27 getuigen die die ochtend de slachtoffers hebben gezien en/of de Brouwersdam op dat tijdstip passeerden.

Tegen de bestuurder, een 30 jarige inwoner van Middelburg, zal proces-verbaal worden opgemaakt.