Ingezonden persbericht


Compuware biedt met STROBE Application Performance Management een verbeterde automatisering en nieuwe Java- en WebSphere-ondersteuning

STROBE 3.0 en iSTROBE 1.1 helpen klanten om kosten te drukken en responstijden te verbeteren

Amsterdam, 8 april 2003 -- Compuware Corporation (NASDAQ: CPWR) kondigt de beschikbaarheid van STROBE 3.0 en iSTROBE 1.1. aan. Application Performance Management oplossingen die STROBE en iSTROBE bevatten, stellen IT-organisaties in staat de kosten te drukken, de klanten tevreden te stellen en de bedrijfsgroei te ondersteunen terwijl ze tegelijkertijd de druk die toepassingen op de beschikbaarheid van het systeem leggen beperken.

STROBE combineert het meten en analyseren van de prestaties om zo de oorzaken van de soms te hoge belasting van de systemen door toepassingen te lokaliseren. STROBE verstrekt ook informatie waardoor de gebruikers de responstijd van transacties kunnen verbeteren en hun "batch-windows" kunnen verkorten in elke fase van de levenscyclus van de applicatie.

De Java JVM-ondersteuning is een nieuwigheid in STROBE 3.0. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om het prestatievermogen van hun Java-toepassingen die draaien onder CICS, batch en WebSphere en die een beroep kunnen doen op DB2, beter te begrijpen en te verbeteren, zowel tijdens de ontwikkeling als tijdens de implementatie van de applicatie.

iSTROBE is een gebruiksvriendelijke webbrowser-interface waarmee gebruikers binnen de volledige IT-organisatie snel problemen kunnen opsporen en oplossen. iSTROBE's hints & tips met betrekking tot het prestatievermogen helpen gebruikers om te begrijpen waarom prestatieproblemen zich voordoen en hoe ze opgelost kunnen worden.

Een andere nieuwigheid in iSTROBE 1.1 is de volledige ondersteuning van het STROBE-subsysteem, evenals nieuwe functies voor bestandsbeheer waardoor de gebruikers hun profielen beter kunnen beheren.

"In de huidige conjonctuur gaat het management op zoek naar mogelijkheden om de kosten te drukken. Dit is het ideale moment om het prestatievermogen van uw toepassingen bij te regelen, om platformen te consolideren, upgrades uit te stellen en de infrastructuur beschikbaar te stellen voor portal en de Webservices toepassingen die in de nabije toekomst gebruik zullen maken van de mainframe-infrastructuur.", zegt Susan Aldrich van de Patricia Seybold Group. "Een geïntegreerde oplossing voor het beheer van de prestaties van toepassingen reikt de middelen aan en ondersteunt de procedures die u nodig hebt om alle lange- en korte termijn voordelen te halen uit goed afgestemde toepassingen."

"STROBE's Java-ondersteuning is uniek omdat ze informatie versterkt over Java en over andere z/OS-resources en subsystemen die de toepassing gebruikt, met inbegrip van WebSphere, CICS en DB2. Het prestatievermogen van een Java-toepassing meten is echt gemakkelijk en vereist geen wijzigingen aan de toepassing of de omgeving", aldus Bruce Klenk, Product Manager van STROBE. "STROBE's samplingtechnologie garandeert lage overheadkosten en biedt de mogelijkheid om de toepassing vol vertrouwen te gebruiken zowel bij de implementatie als tijdens de hele levenscyclus van de toepassing."

Voor meer informatie, contact:

Compuware BV
Rolf Visser / Marketing Manager
Hoogoorddreef 5
1101 BA Amsterdam
rolf.visser@nl.compuware.com
Tel: 020 3118800
Mob: 06 25010100
Internet : www.compuware.nl