Ingezonden persbericht


Compuware UNIFACE bevordert integratie via Webservices-ondersteuning en biedt moderne Windows XP GUI aan

Amsterdam, 7 april 2003 -- Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) kondigt de beschikbaarheid aan van UNIFACE 8.3, een bedrijfsontwikkelingsomgeving om de grootste en meest complexe bedrijfstoepassingen te bouwen, te hernieuwen en te integreren. UNIFACE biedt een ongeziene technologische onafhankelijkheid en kan zowel in legacy omgevingen als in de meest geavanceerde omgevingen geïntegreerd worden. UNIFACE helpt bedrijven om hun belangrijkste toepassingen met succes te beheren door na te gaan of ze toekomstbestendig zijn, door hen te onderwerpen aan duurzaamheidtests.

UNIFACE 8.3 biedt meer mogelijkheden voor de integratie in bestaande toepassingen via Webservices-ondersteuning, een cruciaal aspect in de hedendaagse economische omgeving. De functionaliteit die ingebouwd is in UNIFACE kan nu beschikbaar worden gesteld als een Webservice, waardoor de integratie tussen UNIFACE, J2EE, .NET en bestaande toepassingen mogelijk wordt. Dit omvat toepassingen die ontwikkeld zijn met Compuware OptimalJ, een Model-Driven, Pattern-Based (MDPB) Java-ontwikkelingsomgeving. Aan de hand van de Webservices-ondersteuning blijft Compuware de openheid van UNIFACE vergroten. Bovendien is de CORBA-ondersteuning verbeterd in versie 8.3 met de bundeling van The Ace Orb (TAO), een Open Source ORB-product (Object Request Broker).

De bètaklanten van UNIFACE 8.3 zijn opgetogen over de nieuwe, verbeterde UNIFACE Windows XP GUI. Zowel de UNIFACE-ontwikkelingsomgeving als de geïmplementeerde UNIFACE-toepassingen hebben een volwaardige Windows XP "look & feel". Dit zorgt ervoor dat de gebruikersinterface van UNIFACE een modern voorkomen heeft onder Windows XP.

De opvallendste extra functies zijn twee nieuwe widgets -- een hyperlink widget en een grid widget -- en ondersteuning voor de Japanse versie van Dreamweaver. De nieuwe widgets voldoen aan de standaarden van Microsoft en resulteren in een beter prestatievermogen en productiviteitvoordelen, terwijl de Japanse UNIFACE-gebruikers op hun beurt opgetogen zullen zijn over de gelokaliseerde versie van Dreamweaver.

"Compuware kan uitstekende referenties voorleggen op het vlak van zijn dienstverlening aan UNIFACE-klanten", aldus Philip Howard, Industry Analyst bij het Britse Bloor Research. "Ik zou aan Compuware echt een topscore toekennen voor het feit dat dit voortgezet wordt met UNIFACE 8.3. Het is immers duidelijk dat UNIFACE 8.3 ontwikkeld is om tegemoet te komen aan de behoeften van zijn klanten. Dit consumentgerichte beleid staat garant voor het aanhoudende succes van UNIFACE - terwijl sommige concurrenten al niet meer actief zijn op de markt."

Beschikbaarheid van UNIFACE 8.3
UNIFACE 8.3 is onmiddellijk beschikbaar in twee edities:
* Standaardeditie (SE): SE ondersteunt UNIFACE-ontwikkeling en -implementatie in gedistribueerde omgevingen.
* E-business-editie (EE): De EE-versie omvat de SE en webontwikkeling en -implementatie.
***

Over Compuware Corporation

Voor meer informatie, contact:

Compuware BV
Rolf Visser / Marketing Manager
Hoogoorddreef 5
1101 BA Amsterdam
rolf.visser@nl.compuware.com
Tel: 020 3118800
Mob: 06 25010100
Internet : www.compuware.nl