Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 8 april '03

Chantal Westerhoff , tel. 053-4555144

Verkeerscontrole
03-045389
Almelo, Bornerbroeksestraat
Maandag 7 april '03
Door de politie werd een verkeerscontrole gehouden tussen 14.15 uur en 15.15 uur op de Bornerbroeksestraat thv het ROC. In totaal werden 18 personen bekeurd voor het niet dragen voor een autogordel en 1 bestuurder van een bromfiets voor het niet dragen van een helm.

Aanhouding verdachte diefstal uit woning 03-044399
Almelo, Poulinkstraat
Maandag 7 april '03
Door een 27-jarige man uit Almelo werd zaterdag 5 april '03 aangifte gedaan van diefstal van zijn DVD-speler en mobiele telefoon. De man had afgelopen zaterdag een 17-jarige vrouw en een 29-jarige man op bezoek gehad. Toen hij samen met de man naar een cafetaria ging om eten te halen heeft de vrouw de goederen weggenomen. Toen de man de diefstal ontdekte heeft hij zijn bezoek hier later op aangesproken doch zij ontkenden enige betrokkenheid. De vrouw is maandag aangehouden door de politie en heeft de diefstal bekend. Samen met haar 29-jarige vriend heeft zij de DVD als onderpand verkocht. Proces-verbaal wordt opgemaakt

Vechtpartij met vuurwapen.
03-045488
Almelo, Troelstralaan
Maandag 7 april '03
Bij de politie kwam omstreeks 16.15 uur een melding dat bij de sportschool aan de Troelstralaan een vechtpartij gaande was. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat een 38-jarige man uit Almelo drie keer gericht met een vuurwapen op een 34-jarige man uit Almelo had geschoten. Door onbekende oorzaak is het geladen pistool niet afgegaan. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De aangehouden man had diverse verwondingen over zijn lichaam en werd daarom overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij onder politiebewaking verblijft. Volgens de 34-jarige betrokkene was de man niet meer welkom in de sportschool en was hij uit het pand gezet. Eenmaal buiten trok de man het vuurwapen en schoot gericht.

Op dinsdag 8 april omstreeks 3.46 uur kwam er een melding binnen van een brand aan de Troelstralaan. Het gebouw van de sportschool stond in de brand. Politie gaat uit van brandstichting en legt een relatie met de schietpartij.

Bijtende man aangehouden
03-044982
Almelo, Laan van Iserlohn
Maandag 7 april '03 omstreeks 1.17 uur
Een 50-jarige man uit 's-Gravenhage is door de politie aangehouden nadat hij een 30-jarige man uit Spijkenisse in zijn hoofd had gebeten. De 30-jarige man moest zich daarop in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. De bijter had teveel alcohol genuttigd en was zeer vervelend geweest in de
uitgaansgelegenheid waar beide mannen zich bevonden. Hij omhelsde mensen die dat niet aangenaamd vonden. Toen de 30-jarige man een zwager wilde verlossen van de omhelsende man beet hij hem vervolgens in zijn gezicht. De 50-jarige man verklaarde later dat hij zich niet kon herinneren dat hij had gebeten. Hij verklaarde een black-out te hebben gehad. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-045108
De Lutte, Bentheimerstraat
Maandag 7 april '03 omstreeks 10.29 uur
Door de politie is een 47-jarige bestuurder uit Preussich Oldendorf (D) van een personenauto aangehouden. Volgens de blaastest op straat bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1.53 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-045552
Beuningen, Oude Dijk
Dinsdag 8 april '03 omstreeks 1.10 uur
Agenten zagen een 43-jarige man uit Denekamp als bestuurder van een personenauto rijden over de Oude Dijk te Beuningen. Tijdens een controle bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar bureau Oldenzaal. Op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 0,9 promille. Hij heeft een rijverbod van 4 uur gekregen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting
03-045230
Hengelo, Rossinistraat
Maandag 7 april '03 13.19 uur De kelder van een trapportaal van een flat stond in de brand. Door de brandweer zijn de bewoners gewaarschuwd. Zij zijn twee keer alle woningen langs geweest en hebben luid op de deuren geslagen. Toen de brand geblust was werd er een gaslek ontdekt. Tijdens het dichten van het gaslek kwam een 21-jargie vrouw uit de flat lopen en viel twee meter voor de flatdeur op de grond. Zij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft onmiddellijk alle deuren van de woning ingetrapt om er zeker van te zijn dat er niet meer mensen thuis waren. De vrouw mocht na controle het ziekenhuis verlaten. Door de technische recherche is er een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. De politie gaat uit van brandstichting.


---- --