Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-04-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.55 uur

Bekennende verklaringen over meer tasjesroven

(vervolgbericht van 28-03-03)
VEENENDAAL De twee mannen die op 27 maart werden aangehouden op verdenking van twee gepleegde tasjesroven op 24 maart hebben inmiddels bekennende verklaringen afgelegd over twee andere diefstallen van tassen. Deze werden gepleegd in Veenendaal op 1 en 10 maart 2003. Eén van de mannen bekende bovendien drie fietsdiefstallen in Veenendaal.

Een 64-jarige vrouw uit Veenendaal zou op 1 maart omstreeks 12.30 uur door de verdachten een 18-jarige man uit Veenendaal en een 20-jarige man uit Apeldoorn - op de Kleine Beer van achteren zijn benaderd terwijl zij fietste. Daarop werd haar fietstas van de fiets afgerukt. Met de buit ging het duo ervandoor. Een 66-jarige vrouw uit Veenendaal werd bestolen van haar handtas toen zij op 10 maart rond 19.45 uur over de Donsvlinderstraat liep.

De 20-jarige man heeft bekennende verklaringen afgelegd over diefstal van drie fietsen in Veenendaal. Deze stonden overigens niet afgesloten voor een woning en winkels en waren daardoor snel en gemakkelijk weg te nemen. Hier maakte de verdachte dan ook gebruik van.

De verdachten zijn na hun aanhouding in verzekerde bewaring genomen en zullen tot behandeling op de zitting in hechtenis blijven.

Diefstal

VEENENDAAL Op maandag 7 april werden twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden.

Rond 14.00 uur zag een klant van een winkel aan de Corridor dat twee mannen enkele zonnebrillen wegnamen en de winkel verlieten. De klant vertelde dit aan een medewerker van de winkel, die op zijn beurt de politie belde.

Aan de hand van het signalement van de mannen werden zij even later op het Kerkewijk aangehouden. De verdachten, 29 en 40 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, hadden in totaal acht zonnebrillen en een vijftal t-shirts bij zich. Zij bleken niet alleen brillen bij de winkel aan de Corridor te hebben gestolen, maar ook bij een winkel aan de Hoofdstraat en de t-shirts bij een andere winkel aan de Hoofdstraat.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Beide verdachten bekenden de diefstallen te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.