Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 8-04-2003 1e persbericht van dinsdag 8 april 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
In een woning aan de Kamillestraat is maandag om 20.40 uur een 59-jarige Eindhovense man aangehouden. Hij had zijn 41-jarige echtgenote mishandeld. Hij had haar in het gezicht geslagen. De vrouw had verschillende verwondingen in het gezicht. Zij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Bij de aanhouding verzette de man zich. Ook zijn 21-jarige zoon probeerde de aanhouding te voorkomen en sloeg een politieman tegen het hoofd. De zoon werd ook aangehouden. Hij kon na verhoor naar huis, zijn vader is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Prostituee en klant aangehouden
In de Johannes van der Waalsweg zijn maandag om 21.25 uur een 41-jarige vrouw en een 27-jarige man, beiden uit Eindhoven, aangehouden. De politie had gezien dat de vrouw, die bekend staat als prostituee, op de Wattstraat bij de man in de auto ging. Ze reden naar de Johannes van der Waalsweg waar ze werden aangehouden. Na verhoor konden beiden het politiebureau verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeersovertreder
Een 23-jarige Eindhovense automobilist is dinsdag om 0.30 uur na verschillende verkeersovertredingen op de Boschdijk aangehouden. De man was enkele malen door rood gereden en zijn snelheid lag op de Boschdijk boven de 140 km/u. De man had gedronken maar weigerde mee te werken aan een ademtest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moet hij inleveren.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden
Twee Eindhovenaren van 38 en 43 jaar oud zijn maandag om 18.20 en 18.25 uur in de Cognachof aangehouden. Een getuige had gezien dat twee mannen op het Biarritzplein een fiets wegnamen en in een berging aan de Cognachof neerzetten. De gewaarschuwde politie trof in de berging de gestolen fiets aan. In de berging stonden nog meer fietsen en een bromfiets. De herkomst daarvan wordt onderzocht. De twee verdachten werden in de buurt van de berging aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Tas uit handen gerukt
Dinsdag om 4.00 uur is de tas van een 45-jarige Eindhovense vrouw uit haar handen gerukt. De vrouw stond op haar vriend te wachten toen er een auto stopte met daarin een man en een vrouw. Deze stapten uit en vroegen haar iets. De man sloeg haar plotseling in het gezicht en pakte haar tas vast. De vrouw echter hield haar tas stevig vast, maar de man bleef aan de tas trekken. Uiteindelijk brak het hengsel af en de man ging er met haar tas vandoor. In de tas zat een paspoort, een portemonnee met 28,= en verschillende persoonlijke spullen.

Helmond: Auto gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Branshoef een grijze Opel Calibra met het kenteken 38-DP-RX gestolen.

Deurne: Auto gestolen
Vanaf de Kokmeeuw is tussen maandag 16.45 en dinsdag 6.40 uur een grijze Alfa Romeo met het kenteken LT-PX-45 gestolen.

Deurne: Snelheidscontroles

- Maandagmiddag tussen 15.35 en 17.55 uur is op de Europastraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 1121 bestuurders reden er 162 te hard. De snelste reed 88 km/u. 50 is toegestaan.


- Op de Langstraat is tussen 19.05 en 21.30 uur gecontroleerd. Van de 841 passanten reden er 112 te hard. De snelste reed 137 km/u. Hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

Reusel: Man in gestolen auto aangehouden
Op de Notelstraat in Esbeek is maandag om 23.45 uur een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. De politie kreeg een melding dat in Reusel een Opel Kadett was gestolen. Politiemensen zagen de gestolen auto even later rijden en gingen hem achterna. Op de Notel in Esbeek konden ze de auto achterhalen. De bestuurder werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten.