Gemeente Leeuwarden

Informatieavond bestemmingsplan Transvaalwijk

Het college van b. en w. van Leeuwarden bereidt binnenkort de herziening van het bestemmingsplan Transvaalwijk voor. De commissie Stadsontwikkeling wil graag van tevoren met bewoners over het bestemmingsplan van gedachten wisselen. In samenwerking met het wijkpanel organiseert de Griffie daarom op dinsdag 8 april 2003 om 20.00 uur in het wijkcentrum Transvaalwijk aan de Singelstraat 22 een informatiebijeenkomst.

De gemeente moet een bestemmingsplan periodiek herzien. Het bestemmingsplan Transvaalwijk is in 1973 vastgesteld. Het was toen een van de eerste stadsvernieuwingsprojecten in Nederland. Bijstelling van het bestemmingsplan Transvaalwijk is hoog nodig, temeer omdat de laatste tijd allerlei belangrijke ontwikkelingen spelen, zoals een grote druk op het parkeren, groei van kantoren, meer behoefte aan groene ruimte en de veiligheid op straat.

Naast het bestemmingsplan wordt momenteel ook aandacht besteed aan de inrichting van de wijk door Fysiek Beheer. Over de stand van zaken zal op deze avond verslag worden gedaan. Ten slotte wordt door het Van Hall Instituut een onderzoek gedaan naar ruimte maken in de wijk. Ook dit onderwerp komt aan de orde.

Agenda
1. Opening door dhr. T. Pheifer, voorzitter wijkpanel. 2. Toelichting op het nieuwe bestemmingsplan door dhr. H. Coerts, gemeente Leeuwarden.
3. Hoorzitting raadscommissie Stadsontwikkeling met de bewoners van de Transvaalwijk.
4. Hoe nu verder door dhr. H. Coerts. 5. Verslag Fysiek beheer: stand van zaken. 6. Toelichting op het project ruimte maken. 7. Wat verder ter tafel komt.

Gespreksleider is mw. Fen Hofstra van HWL.

Door op onderstaand document te klikken kunt u de brochure Het Bestemmingsplan downloaden.

Brochure Het bestemmingsplan