Gemeente Amsterdam

Chassékerk geen rijksmonument
Advies Dagelijks Bestuur De Baarsjes
8 april 2003 - De Baarsjes

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel De Baarsjes adviseert de Rijksdienst voor de Monumentenzorg om de Chassékerk niet aan te wijzen als beschermd monument. Hiervoor is door het Cuypersgenootschap een verzoek ingediend bij het ministerie van OC&W. Het stadsdeel heeft in 2001 vastgesteld welke panden in De Baarsjes worden voorgedragen als monument. Het Dagelijks Bestuur ziet geen aanleiding om van deze selectie af te wijken.

Het stadsdeel heeft, volgens de procedure in de Monumentenverordering De Baarsjes, voor haar beslissing advies gevraagd aan het bureau Monumenten en Archeologie en de Amsterdamse Raad voor de Monumentenzorg. Volgens beide instellingen komt de Chassékerk niet voor plaatsing op de rijksmonumentenlijst in aanmerking. Ook de parochie, de huidige eigenaar van de kerk, verzoekt het stadsdeel de Rijksdienst voor de Mounumentenzorg te adviseren om de kerk niet aan te wijzen als beschermd monument.

De stadsdeelraad van De Baarsjes besluit op 22 april over het advies aan de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. De beslissing van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg wordt in de loop van 2003 verwacht.

© Gemeente Amsterdam