Politie Midden- en West Brabant

34 illegalen aangetroffen

Tilburg, 8 april 2003

Maandagavond 7 april heeft de Vreemdelingendienst van de politie Midden en West Brabant in samenwerking met collegas van het politieteam Zundert op woonadressen in Wernhout en Achtmaal controles uitgevoerd en daarbij 34 illegalen tussen de 20 en 45 jaar aangetroffen. Het vermoeden dat daar vreemdelingen illegaal zouden verblijven werd daarbij dus bevestigd. Hen is aangezegd dat ze Nederland onmiddellijk moeten verlaten.

Tussen 19.00 en 21.00 uur vonden de controles plaats op 3 verschillende plaatsen. In een boerenschuur in Achtmaal troffen de politiemensen in verschillende caravans 10 Roemenen, 9 mannen en 1 vrouw, aan.
In een woning in Wernhout werden 4 mannen uit Polen aangetroffen die ook illegaal in Nederland bleken te zijn te zijn. Ook in Wernhout, maar dan in verschillende woningen op een bungalowcomplex, werden 20 illegale Polen, 17 mannen en 3 vrouwen, aangetroffen.

Alle vreemdelingen waren in Nederland zonder dat ze zich bij binnenkomst bij de Vreemdelingendienst hadden gemeld. Ze misten de bijbehorende stempels in hun paspoort. Alle paspoorten zijn ingenomen en vandaag konden de betrokkenen die bij de Vreemdelingendienst komen ophalen. Met stempel en de mededeling dat ze Nederland onmiddellijk moeten verlaten.

Bron: Jan Clarijs