Ingezonden persbericht


KNMV-persbericht motorsport

NEDERLANDS TOPRIJDERS IN VALKENSWAARD

Arnhem, 8 april 2003

Op basis van hun resultaten in de Grands Prix zijn Erik Eggens (125cc), Marc de Reuver (125cc) en Marcel van Drunen (650cc) automatisch verzekerd van plaatsing op de deelnemerslijst van de Grand Prix motocross, die komend weekeinde in Valkenswaard wordt verreden. De overige Nederlandse belangstellenden moesten afwachten of hun aanvraag door Dorna Off-Road werd geaccepteerd en dat gold ook voor Remy van Rees die zijn GP-carrière aan het afbouwen is.

Tot zijn grote opluchting kreeg Van Rees maandagavond te horen dat hij in Valkenswaard mag starten in de 650cc klasse. Marcel van Drunen had een wild card aangevraagd voor de MX GP en die is eveneens toegewezen, zodat de Eindhovenaar een van de weinige rijders is die op het Eurocircuit in twee klassen uitkomt. Met hem rijden in de MX GP Jarno Verhorevoort.

De grootste Nederlandse vertegenwoordiging is te vinden in de 125cc klasse. Naast de kanshebbers Eggens en De Reuver zijn nog vijf lanndgenoten toegelaten tot de trainingen op zaterdag, waar ze moeten proberen om een startplaats af te dwingen voor de wedstrijd op zondag 13 april: Oscar Vromans, Georges Strik, Hans Laurense, Patrick Roos en Adriaan van Dijk. Bas Verhoeven staat tweede reserve.

Hans van Loozenoord

- pr en communicatie KNMV -